• PAYLAŞ

Avusturya Vatandaşlığı Nasıl Alınır? 

  • 18/09/2016 - 15:00
  • 0 Yorum
  • 1256 görüntüleme

Orta Avrupa ülkesi olan Avusturya, Türk vatandaşlarının da yoğun olarak yaşadığı ülkeler arasında yerini alıyor. Turizm, sanayisi ve tarımı oldukça gelişmiş olan ülkenin nüfusunun az ve yüzölçümünün oldukça küçük olmasına rağmen göçmenlere kapılarını açmıştır. Tüm Avrupa ülkelerinde klasik bir sorun olduğu gibi Avusturya topraklarında genç ve dinamik nüfusun oldukça az olması sebebiyle yabancılara belli şartlar altında kapılarını açan ülkeler arasında bulunmakta. Komşuları bakımından da iyi bir kolasyonda olan Avusturya, ucuz yada kolay pasaport vermiyor olsa da AB üyesi olması nedeni ile yatırımcılara vatandaşlık alma hakkı imkanı tanıyor. Avusturya ülkesine yatırım yapanlara kolayca vatandaşlık verebileceğini belirtiyor. Bu rakamın oldukça yüksek olduğunu 10 milyon dolar yatırım yapanlar doğrudan Avusturya pasaportuna sahip olabiliyor. Fakat ülkenin aynı zaman da vergi şartları da bulunuyor. Ülke topraklarında yaşayanlardan % 50 gibi bir gelir vergisi alınıyor. Vatandaşları Avusturya toprakları dışında yaşadıkları süre içerisinde bu vergiyi ödemek zorunlulukları ortadan kalkıyor. Avusturya vatandaşlarını AB pasaportunun sunduğu bütün ayrıcalıklarından şartsız olarak yararlanabiliyor.

Avusturya vatandaşlığı alabilmenin (Verleihung)  için gerekli olan şartlar aşağıda belirtilen durumlarda 6 yıl oluyor.

– Belirlenen süre içerisinde en az 5 yıl olmak şartıyla Avusturya vatandaşı ile evli olarak 5 yılı Avusturya topraklarında kesintisiz olarak geçirilmiş olması

– İltica başvurusu yaparak kabul edilmiş olmak

– Avusturya Ekonomik sahası üyesi olan ülkelerden bir tanesinin vatandaşı olmak

– Avusturya topraklarında doğmuş olmak

– Bilim, ekonomi, sanat veya spor alanlarında kendini ispatlamış ve gelecekte olacak başarıların Avusturya’nın ilgi sahası içerisine girmesi.

Bu ayrıntıların dışında aşağıda belirtilen tüm şartların yerin getirilmesi gerekmektedir.

-Avusturya Cumhuriyetine tam bağlılık, kamu düzeni yada güvenliği açısından kesinlikle tehlike oluşturmamak, radikal veya terörist gruplardan herhangi bir ile yakın ilişkide bulunmamak;

-Sabıka Kaydına olmaması Ceza hukukuna göre bir suçtan dolayı ceza almamış olmak yada mahkumiyet ile sonuçlanabilecek bir davanın devam ediyor olmaması, yurt içinde ve yurt dışında, ağır idari suçların kesin olarak bulunmaması;

avusturya-vatandasligi-1

-Avusturya yada diğer Avrupa ülkelerinden birinde oturma yasağının bulunmaması;

-Vatandaşı olduğunuz ülkenin vatandaşlığından çıkmak, eğer bu teknik olarak mümkün değilse vatandaşlıktan çıkma şartından muaf olmak mümkündür;

-Asgari emeklilik seviyesinde yeterli olan geçim kaynağının bulunması

– Almanca bilgisine yeterince sahip olunduğunun ispatı bunun A2 düzeyinde olması zorunludur.

-Avusturya’nın tarihi ve demokratik düzeni ile ikamet ettiğiniz eyalet hakkında temel olan bilgilere sahip olunduğunun ispatı sınav yolu ile ispatı

-Avusturya topraklarında 10 seneden beri yasal ve kesintisiz olarak ikamet ediliyorsa ve bu sürenin en az beş senesi Avusturya yerleşme izni içerisinde ise vatandaşlık başvurusu yapma hakkına sahiptir.

[Toplam:1    Ortalama:1/5]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉