• PAYLAŞ

Bonsai Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır ?

  • 12/12/2016 - 14:40
  • 0 Yorum
  • 1136 görüntüleme

Bonsai Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır ?

Bonsai saksı çiçeği türlerindendir ev, ofis ve işyerlerini renklendiren ve bulundukları ortamlara sadelik katan ihtişamlı olan gövde yapısı ile yaşam alanlarının vazgeçilmezlerindendir.

Boyutları 40 cm ile 150 cm arasında değişlik göstermektedir. Bonsai çiçeği bol ışık sever. Direk gün ışığından mutlaka uzak tutulmalıdır. Işık alan bölgesi ışık aldığı yöne doğru eğilim göstereceğinden dolayı haftada bir kez bitkinin yönü ışık almayan tarafı, ışık yönüne doğru çevrilmelidir. Cam yada kapı önü gibi rüzgar akımına maruz kalacak yerlerde bulunmamalıdır,  aksi durumda yapraklarını dökecektir. Kış ayları içerisinde düzenli olarak haftada 1 defa, yaz aylarına girildiğinde ise hava sıcaklıklarının daha fazla artmasından dolayı düzenli bir şekilde haftada 2 defa sulanması gerekir. Sulama yapılırken kullanılan su kabı ve ölçek kesinlikle değiştirilmemelidir. Sulama yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise suyun mutlaka oda sıcaklığında olması gereklidir, aksi bir durumda çiçeğin kökleri ve yaprakları zarar görecektir.


Bonsai saksı çiçeğinde, sulanma esnasında doğal olarak toprakta azalmalar yaşanacağından, bitkinin saksısına azaldığı zamanlarda üst taraftan az az toprak ilave etmek bonsai çiçeğinizin çok daha sağlıklı yetişmesine önemli bir katkı sağlayacaktır. Sulama yapılmasından sonra saksının altında bulunan kapta biriken su, böceklenme ve aynı zaman da koku olmaması için mutlaka dökülmelidir.

-Bonsai çiçeği, az ışıkta kaldığı zamanlar da yeterli olarak beslenemez dolayısıyla yaprakların ölmesine ve aynı zaman da sararmasına sebep olur.

-Bonsai saksı çiçeği rüzgar akımı alan yerlerden mutlaka uzak tutulması gerekir. Rüzgar çiçeğinizi sallayacağından dolayı bitkinin sap kısmında  oynamalar ve aynı zaman da toprağın köküne hava akımın girmesine neden olur. Buda çiçeğinizin ömrünü azaltacağı gibi çiçeğinizin yapraklarında sararma ve bununla beraber çiçeklerinde solmalara neden olur. Örnek olarak kapı ağzı, pencere arkası yada iki oda arasında cereyana maruz kalmaması gerekir.

-Bonsai çiçeği, uzun ömürlü ve çok dayanıklı olan bir bitkidir. Yaprakları solup gitmesinden sonra bitkinin tekrar yapraklarını tazelemesi ve yeniden çıkması adına ; Ana dal haricinde çok uzun olan dallar kesilerek şekil verilmesi gereklidir. Budanmış olan dalın hava almaması adına üzeri soğuk silikon, mum veya yakıcı olmayan yapıştırıcılar  yardımı ile kapatılması gerekir.

Bonsai çiçeğinde, vitamin kullanılırken önemle dikkat edilmesi gereken husus, çiçeğinizin yaprakları sağlıklı ise bu dönem içerisinde hiçbir şekilde vitamin kullanmanız gerekmez. Çiçeğinizin çiçekleri solmuş ve aynı zaman da budamasını yapmışsanız bu dönemde içerisinde bitkinizin hem çiçek açması hem de gelişmesi adına mağazalarda kolaylıkla bulunabilen çiçek vitaminlerinin mutlak olarak kullanma koşullarına uyarak bitkinize besin desteği vermenizde sakınca yoktur. Örnek olarak : Genel olarak besinler 1LT suya bir kapak ölçeği ile vitamin dökülür, iyice karıştırılmış olan suyla vitamin bulunduğu ortamdaki çiçeklere tamamına sulamada kullandığınız standart ölçek ile ilaçlı suyu bitkilerinize onbeş günde bir veya ayda bir defa olarak verebilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 1]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉