• PAYLAŞ

Çipli Ehliyetler Nasıl Alınır?

  • 02/09/2016 - 18:40
  • 0 Yorum
  • 866 görüntüleme

Ehliyetlerin değişeceğine dair birçok haber yapıldı. Bu kanun tasarısı millet meclisinden geçecek Cumhurbaşkanlığı onayının ardından resmi gazetede yayınlanmasının ardından 1 Ocak 2016 itibari ile değiştirilme süreçleri başlandı. Bu sürecin nasıl işleyeceği ve neler yapılması gerektiği konusunda insanların tam bir bilgisi bulunmamaktadır. Bu tarihten sonra ehliyet alacaklar çipli olarak ehliyetlerine sahip olacaklardır. Ancak daha önceden ehliyet alanların çipli ehliyete geçmeleri için 2020 yılına kadar devlet tarafından süre tanındı. Bu tarihe kadar herkesin ehliyetinin çipli olarak değiştirilmesi kararlaştırılmıştır. Bu ehliyetlerin uluslar arası geçerliğe sahip olmasının yanı sıra içerisinde çok sayıda bilgi barındıracağı özellikle belirtilmiştir.

Çipli ehliyet almak için yapılması gerekenleri sizler ile paylaşacağız. Çipli ehliyete geçmek isteyen kişi başvurularını Emniyet müdürlüklerine sağlı hizmet veren trafik tescil müdürlüklerine yapmaları gerekmektedir. Bunun için, BURADAN randevu alacakları siteye giderek işlem yapabilirler. Randevu alınırken sitede bulunana Eski sürücü belgesi yenileme-fark seçeneği randevu için tercih edilmelidir. Bu seçeneğin tıklanmasının ardından bulunan şehir seçilmesi ve herhangi bir ilçede yaşıyorsanız orası da tercih edilmelidir.

cipli-ehliyet-nasil-alinir

Bu işlemi yapıldıktan sonra sisteme kişisel bilgiler girilecek ve randevu işlemi onaylanacaktır. Randevu tarihinizi aldıktan sonra o gün gelene kadar kişinin ehliyetini almaya gitmeden önce yanında götürmesi gereken evrakları hazır hale getirmesi gerekiyor. Bu şekilde hazırlıklar yapıldıktan sonra randevu tarihinde trafik tescil müdürlüğüne gitmeniz gerekiyor. 2017 yılından itibaren çipli ehliyetlerin nüfus müdürlüklerinden değiştirilmesi planlanıyor. Ancak yıl sonuna kadar ehliyetlerinizi trafik müdürlüklerinden alınacaktır.

Ehliyet değiştirilmesi esnasında istenecek olan belgeler

Eski ehliyetiniz mutlaka gerekiyor hatıra olarak saklamayı düşünmeyin. Eğer böyle bir niyetiniz varsa ödemeniz gereken bir ceza olacaktır. Nüfus cüzdanınız yoksa, pasaportunuz o da yoksa avukatlar için avukat kimliği gerekmektedir. Sürücü olur raporu almanız gerekiyor. Bunun tek bir hekimden alınması gerekiyor. 15 TL’lik ehliyet yenileme bedeli sizden tahsil edilecektir. 2 adet arka fonu beyaz olacak şekilde biyometrik fotoğraf gerekiyor. Ayrıca kan grubunuzu belli eden resmi bir belgede gerekiyor. Bu belgeler ile trafik tescil müdürlüğüne giderek yeni çipli ehliyetinizi alabilirsiniz.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉