• PAYLAŞ

Çocuklar İçin İnternet’ de Alınacak Önlemler

  • 22/06/2016 - 15:58
  • 0 Yorum
  • 854 görüntüleme

Okulların kapanması ile beraber çocuklarımızın internette geçirecekleri zaman dilimi de artmış olacak. İnternet öğrenmek için dünyaya açılan bir kapı olduğu gibi aynı zaman da gerçek hayatta olan tüm olumsuzlukları da bünyesin de barındırmakta. Bu yaz tatili süresinde çocuklarımızı olumsuzluklardan korumanız için önerilerimize göz atmanızı tavsiye ederiz.

Kötü Amaçlı Yazılımlar

İnternet de Malware, kötü amaçlı yazılımlara verilen isimdir. Virüs, solucan, Truva atı  gibi kötü amaçlı yazılımlar bu kapsama girer. Söz konusu bu yazılımlar, en yaygın online riskler arasındadır. Hedeflerine ulaşmak için çeşitli yöntemler kullanırlar. Çocuklar, bu yazılımların hedef kitlesi arasındadır, genellikle onlar için hazırlanmış sahte oyun siteleriyle , zararlı yazılımlarla dolu oyun sürümleri, forumlarda, bazen  Google Play’in ücretsiz oyun sürümü pazarında dahi bulunabilme ihtimali vardır. Bu konu da Ebeveynler, lisanslı ve proaktif bir güvenlik yazılımı seçerek , çocuklarının erişimini tehlikeli web sitelerine  bloklayabilirler.

212970

Kimlik avı

Gerekli önlemler alınmadığı zamanlarda , web üzerinden çok önemli olan  bilgiler, üçüncü şahıslar tarafından rahatlıkla ele geçirilebilir. Küçük bilgileri bir araya toplayarak oluşabilecek kimlik hırsızlıkları ile ailenin para kaybına uğratılması mümkün. Hassas bilgilerin kesinlikle paylaşılmaması konusunda ebeveynler çocuklara mutlaka uyarıda bulunmalı. Ayrıca bilgisayarınızdaki online finansal işlemler de kesinlikle  büyükler tarafından yürütülmeli.

Dolandırıcılar

Dolandırıcılar, internet üzerinde yürütülen bir çok  aldatıcı eylemi gerçekleştirebilir. Bunlar tam olarak sosyal ağlar üzerinde sosyal mühendislik diye tanımlanabilecek teknikler uygularlar. Örnek olarak siber saldırganlar, herhangi bir şeyin satışı için, çok cazip teklifler sunabilir. Aslında ortada satılacak hiç bir şey yoktur ama sizinle ilgili bilgi elde etme amacı taşırlar. Benzer şekilde sahte mesajlar yollayarak, sosyal ağ kullanıcılarının tamamen kendisine özel olan kimlik ve şifre bilgilerini talep edebilirler, bu yöntem siber dolandırıcılığın en sık görülen örneklerinden biridir.

1016217_620x410

Ebeveynler Başka Neler yapmalıdır ?

Çocuğunuzu internet başında mümkün olduğunca yalnız bırakmayın. Sosyal ağlarda mutlaka arkadaşı olun, kimlerle arkadaşlık kurduğunu ve içeriklerini gözlemleyin.

Çocuğunuzun sosyal ağlardaki hesap ayarlarına bir göz atın. Herhangi bir sınırlama veya paylaşılan bir profil  gözünüze çarparsa inceleyin risk taşıyan bir şey olabilir.

Lisanslı ve proaktif güvenlik yazılımları kullanın, ebeveyn kontrolü aracını yüklemeyi unutmayın ve kesinlikle yazılımı güncel tutun.

Çocuğunuzun sosyal ağlardaki geçmişine ara sıra göz atın. Eğer silinmiş bir konuşma izi konuşmalarda kopukluklar varsa izleyin.

Web kamerasını kullandıktan sonra bağlantısını kapattığından ya da kullanılmadığından mutlaka emin olun.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ
ETİKETLER :


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉