• PAYLAŞ

Egzama Nasıl Anlaşılır?

  • 13/08/2016 - 08:40
  • 0 Yorum
  • 1252 görüntüleme

Egzama rahatsızlığı bazen alerji veya astım gibi hastalıklarla beraber bir anda ortaya çıkabilen kendini sürekli tekrarlayan ve dönemlere göre türleri olan bir tür deri hastalığı olarak tanımlanır. Dünya geneli bakıldığında 18 milyonu aşkın egzama hastası vardır. Bu hastalık genel olarak bebeklerde ve çocuklarda daha sık görülse de yetişkin bireylerde  görülebilmektedir. Egzama cilt ile çevresel etkenlerin bir arada toplanması sonucunda ortaya çıkan genel olarak kompleks bir tanıma sahip deri hastalığıdır. Yaşanan bu deri hastalığı bağışıklık sisteminizin verdiği bir çeşit tepki olarak da değerlendirilmekte. Egzama hastalığına vücudunuzda olup olmadığını öğrenmek istiyorsanız hastalığın semptomlarını çok iyi takip etmek ve en kısa zamanda doktorunuz ile görüşmek hastalığın ilerleme konusunda büyük bir önem arz etmektedir. Egzama hastalığını neyin tetiklediğini bilmek bireylerin yaşadığı egzama ataklarından korunmaları için önemli bir kriterdir. Hastalık hakkında  önemli olan kriterler ve detaylar.

15662

-Deri üzerinde oluşan kırmızı veya kahverengi dökülmeler ve lekeler olup olmadığını kontrol edin. Egzama hastalığı genel olarak kırmızı veya kahverengimsi lekeler olarak kendini göstermektedir. Bu lekeler vücudunuzun hemen hemen her yerinde ortaya çıkabilmesi mümkündür. Bu rahatsızlık genel olarak çocukluk zamanlarında ortaya çıkar ve tedavi edilinceye kadar kendisini tekrarlamaya devam eder. Bu lekeler oldukça uzun süre boyunca vücudunuzda tedavi tamamlana kadar kalabilir. Lekelerin genel de sık ortaya çıkabildiği alanlar ;

-El ve ayak

-Göz kapağı ve çevresi

-Kulaklar ve çevresi

-Dirsek bölgesinin iç kısımları

-Diz bölgesinin arka ara kısımları

-Kalça bölgeleri

-Ayak bileği ve çevresi

-Kafa derisi ve çevresi

-Kol bileği ve çevresi

-Cilt üzerinden aniden ortaya çıkan şişlikleri gözlemleyin. Bu şişlikler genel olarak egzama rahatsızlığına yakalanan kişilerin saç derilerinde meydana gelir. Oluşan şişlikleri kaşımaktan kesinlikle kaçınmalısınız oluşan yaraların parçalanıp içlerinde bulunan sıvıların deri üzerine yayılmasına yada kabuklanma oluşmasına neden olabilir. Kafa üzerinde veya saç derisinde oluşan şişlikler, egzama döküntüleri çoğunlukla bebeklerde gözlemlense de yetişkin bireylerde ortaya çıktığı bilinmekte.

2

-Cilt üzerindeki dokuyu hissedin. Egzama hastalığı nedeni ile cildin dokusu sertleşir veya pul pul  bir yapıya bürünebilir. Deri üzerinde sertleşme, pullanma sürekli olarak kaşıntıya neden olur. Kesin olarak oluşan semptomlarda kaşıma yapılmamalıdır.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ
ETİKETLER :


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉