• PAYLAŞ

Finansal Gücünüzü Nasıl Arttırabilirsiniz?

  • 19/01/2017 - 18:27
  • 0 Yorum
  • 792 görüntüleme

Finansal Gücünüzü Nasıl Arttırabilirsiniz?

Zaman değişiyor geçmişte belki de bundan yüz yıl önce fiziksel özellikleriniz hayatta kalabilmeniz ve rahat bir hayat yaşayabilmeniz için çok önemliyken günümüzde artık finansal durumunuz daha önemli bir hal aldı. Bu nedenle de finansal gücünüzü hayatın tüm zorluklarınıza karşı hazır hale getirmelisiniz. Hastalıklar, kazalar, evlilik, kira ödemek gibi çok sayıda beklenen ya da beklenmeyen finansal ihtiyaçlarınızı karşılamanız gerekiyor. Bunun için de finansal gücünüzü yükseltmeniz gerekiyor.

Finansal gücünüzü yükseltmek için yapabileceğiniz birçok yol bulunuyor. Bunlar arasında tasarruf yapmak, yatırım yapmak, gelirinizi çeşitlendirmek için ek gelirler bulmak gibi farklı yöntemler uygulayabilirsiniz. Ya da hepsini birlikte uygulayabilirsiniz. Bu gelişmelere başlamadan önce ne zaman olacağını tahmin etmediğiniz ve size büyük maliyetler oluşturacak sorunları göz önünüze almanız gerekiyor. Bu nedenle sizlere hayatımızda beklemediğiniz finansal güç isteyen konuların neler olduğunu ve ne kadar maliyet oluşturabileceklerini kısaca anlatacağız. Aynı zamanda bunların üzerinden nasıl geleceğinize kısaca değinerek bilgi vermeye çalışacağız.

Hastalık Korkusu İlk Sırada

Finansal gücümüzün güçlü olabilmesi için iş hayatımızın her zaman ilk sırada bulunuyor. Eğer işten çıkarsak, kariyerimize ara verirsek ya da emekli olursak eskisi kadar güçlü bir finansal gücümüzün olmayacağını düşünüyoruz. Yapılan bir araştırmada finansala açıdan sorun yaşamanın en büyük nedeni yüzde 85 oranında işsiz kalmak olarak görülüyor. Onun ardından ise yüzde 74 ile iş hayatına kısa da olsa bir ara vermek kabul ediliyor. Bu iş hayatı için düşünülen olumsuz durumlar olarak görülürken aynı zamanda özel yaşam için de yüzde 78 oranda hastalık ilk sırada geliyor. Tabi, bu hastalık normal birkaç gün içinde geçen hastalıklardan değil, ciddi kabul edilen bir hastalık giyebiliriz. Ayrıca yaşanan bir kaza sonucunda yaşanan travmanın da yüzde 76 oranında insanları finansal olarak sarstığı belirlendi diyebiliriz.

Ayrıca insanların büyük bir kısmı emekli olduklarında finansal olarak güçlerini kaybedeceklerini düşünüyorlar. Bunda ki en büyük neden emekli olduğunuzda normal çalıştığınızın altında maaş alacağınızı düşünmeniz geliyor. Bu sorunların karşısında insanlar ilk önlem olarak harcamaların azaltılmasına çalışıyor. Ardından yapılan harcamalara öncelik sıralaması geliyor. Son olarak da birikim geliyor.

Ebeveyn Olmak Bütçeyi Sarsıyor

Kişisel olarak bütçenizi az çok belirlemekte sıkıntı yaşamazsınız ancak çocuk sahibi olduğunda işin rengi bir anda değişir. Yapılan araştırmalarda bunun gerçek olduğunu gösteriyor. Özellikle boşanan çiftler arasında çocuğun olduğunu hayal etmeniz bunun ne kadar doğru olduğuna anlam vermeniz için yeterli olacaktır. Bu olayın ardından ikinci sırada anne babanın kaybedilmesi, yakın arkadaşın ya da akrabanın vefat haberinin alınması, bebek sahibi olmak bunların arından geliyor. Tabi raporun devamında ise ev satın almak, üniversite eğimi, evlenmek ve taşınmak finansal olarak insanı zorlayan etkenler olarak sıralanıyor. Bu etkenlerin sıralaması tabi ki kişiden kişiye farklılık gösterecektir. Sizin için çok sevdiğiniz bir arkadaşınızın ölmesi yıkıma neden olurken başkası için anne babasını kaybetmek aynı etkiyi gösterebilir.

Keşke Daha Erken Başlasaydım

Yapılan araştırmadan insanların yarısından fazlası birikim yapmaya daha erken başlamamanın vermiş olduğu pişmanlığı dile getiriyor. Bu sayede yaşanabilecek herhangi bir soruna karşı finansal olarak daha güçlü olacaklarını düşünüyorlar. Birikim ardından aynı araştırma sonucunda çıkan raporda harcamalardan kesintiye gitmek ikinci sırayı alırken, üçüncü yani son sırada ise harcamaların öncelik sıralamasının farklı olması gerektiğini söylüyor. Bu sıralama genel olarak çıkan sonuç olsa da kişilere göre farklılık gösterebiliyor. Sonuçta kendinizi en iyi gene siz bilirsiniz.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉