• PAYLAŞ

Göz Kapağı Estetiği Nedir ve Nasıl Yapılır?

  • 18/09/2016 - 17:00
  • 0 Yorum
  • 962 görüntüleme

Göz kapaklarınız hüznünüzü, mutluluğunuzu, şaşkınlığınızı kısaca tüm hislerinizi dış dünyaya yansıtan gözlerimiz maalesef ki yüzünüz de yer çekiminden, yaşlanmaktan, güneş hasarından en hızlı etkilenen bölgesidir.

Göz Kapağı Estetiği Nasıl Yapılır?

Yıllar içerisinde yaşlanma etkilerinin ilk ortaya çıktığı bölge olan göz çevremizdeki değişiklikler genel olarak bakışlarımızı değil dış görünüşümüzü de son derece etkilemektedir. İlerleyen yaşlanmanın etkisiyle beraber alt göz kapaklarında torbalanmalar, üst göz kapaklarında ise yığılmalar olmaktadır. Ayrıca bunun yanında gözaltın da oluşan morlukları yada çökmeler, göz kenarın oluşan kırışıklıklar diğer bir adıyla kaz ayaklarının oluşumu ilerleyen yaşla beraber gelişen değişiklikler arasında bulunmaktadır. Oluşan bu belirgin değişiklikler bireyi uykulu, yorgun, mutsuz bir ifade ile görünmesine neden olmakta aynı zaman da üst kapaklarda oluşan yığılma gözlerin açmasını zorlaştırmaktadır. Göz kapağına yapılan estetik ameliyatı sayesinde bu problem kolayca çözülebilmekte dinç, enerjik ve mutlu bakışları elde edilebilmesi mümkün kılmaktadır.

Göz kapağı düşüklüğü yada göz çevresi değişikleri genel olarak ilerleyen yaşla beraber görülse de yapısal yada genetik olarak daha genç yaşlarda da görülebilmektedir. Kısaca belirtmek gerekirse 35 yaş üstü kadın veya erkek her bireyde uygulanabilen bir uygulamadır. Daha genç yaşta uygulamaya gerek duyulan durumlara da rastlanmaktadır.

goz-kapagi-estetigi-nedir-1

Göz Kapağı Estetik Ameliyatı  Nasıl Yapılır?

Üst göz kapağına yapılan ameliyat sırasında fazla olan deri eliptik olarak çıkarılır, gerekli görülürse fazla kas ve yağ dokuları çıkarılmaktadır. Göz etrafında oluşmuş çöküklük varsa yağ enjeksiyonu yapılarak dolgunlaştırma yapılabilmektedir. Kaşlarda herhangi bir düşüklük oluşmuş ise kaş kenarları kaldırılır. Ameliyat esnasında kaşlar dikkate alınmazsa, üst göz kapağı üzerinde yapılan uygulama yeterli olmayabilmektedir. Alt göz kapağında uygulamasında kesiler kirpik altından yada kapak içerisinden yapılmaktadır. Uygulamada amaç oluşan torbalanmaları düzeltmek, bozulmuş olan yanak ve alt göz kapağı ilişkisini düzeltmeyi sağlamaktır.

Ameliyathane ortamında gerçekleştirilecek olan göz çevresi ameliyatları hastaya yapılacak operasyonun niteliğine bağlı olarak sınırlı uyuşturma yada genel anestezi altında yapılabilmektedir.

Üst göz kapağı ameliyatına gerek duyulduysa yaklaşık olarak 45 – 60 dakika sürebilir ve niteliğine göre sınırlı uyuşturma altında yapılabilmektedir. Üst ve alt göz kapakları aynı anda ameliyat edilecekse yaklaşık olarak 2-2,5 saat sürmektedir ve kesin olarak genel anestezi altında yapılmaktadır.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉