• PAYLAŞ

İş Kurarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

  • 04/11/2016 - 08:37
  • 0 Yorum
  • 813 görüntüleme

İş Kurarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Her insanın bir hayali vardır. Ortak bir paydada bunu birleştirmek istersek her insan kendi işinin patronu olmak ister. Ancak dünya üzerinde bunu yapabilen çok az sayıda kişi vardır. Bunun gerçekleşmesinde birçok etken var. Kişinin girişimci bir ruha sahip olması, sermaye ihtiyacını karşılayabilmesi ya da bir yerden sponsor bulabilmesi gibi farklı etkenleri sayabiliriz. Bir de şansının yaver gitmesi gerekiyor. Çünkü iş kurmak için tüm kaynaklar yeterli olsa da başarı için biraz da şans gerekiyor. Herkesin saçma dediği bir işten çok para kazanabileceğiniz gibi garanti gözü ile bakılan bir işi batırma olasılığınız da mümkündür.

Patron olmanız için gerekli olan tüm bilgileri bu yazının içerisinde bulabileceksiniz. Eğer bu maddelere uygun bir yol izlerseniz ve planlı bir şekilde çalışırsanız sizin de kendi işiniz olabilir. Konuyu fazlaca detaylandırmadan maddelere geçiş yapalım.

is-kuracaklar-nelere-dikkat-etmeli

İş Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İşi kurmadan aşağıda sorulan sorulara açık yüreklilikle cevap vermeniz gerekiyor. Bu cevabı başkasına değil kendinize vermeniz çok önemlidir. Çünkü insanlardan belirli bir yere kadar yardım alırsınız işin büyük kısmını sizler yapacaksınız. Bu noktayı sakın unutmayın.

  1. Emin misiniz?

İş kurmak aslında çok kolaydır. Zor olan kısım hangi işi kuracağınızdır. Eğer kuracağınız işi sadece para kazanmak için tercih ederseniz ileri ki hayatınızda büyük pişmanlık yaşayabilirsiniz. Hayır, para kazanırsınız ancak bir türlü mutlu olamazsınız. Onun için hayalinizde ki işi bulduktan sonra iş kurmaya karar verin.

  1. Fizibilite Çalışması

Yapacağınız iş koluna girmeden önce kesinlikle Pazar araştırması yapmalısınız. Çünkü doğru Pazar araştırmaması yapılması sadece büyük şirketlerin yapacağı bir iş değildir. Aynı zamanda sizlerin de mutlaka yapmanız bir iştir. Çünkü doğru yapılmayan Pazar araştırması daha ilk andan hatalı başlangıç yapmanıza neden olur. Aynı işten etrafınız da varsa, onları araştırmalı, ne gibi ürünleri sattığını ve yeterli olup olmadığını öğrenmelisiniz.

  1. Başlangıcı Öz Sermaye ile Yapın

İlk adımı atmaya karar verdiğiniz de elinizde  bulunan sermayenin üzerine çıkmayın. İlk adımlarınızı atmanızda bu miktar size yeterli olacaktır. Borçlanarak açılan işler de stres katsayısı daha yüksek olmaktadır. İleride işinizin büyümeye ihtiyaç duyduğunda kredi çekerek işinizi büyütün.

is-kurarken-nelere-dikkat-etmeli

  1. Yatırım Geri Dönüş süresi

İş kurmakta bakıldığında bir yatırımdır. Her yatırımda yapılan geri dönüş hesaplamasını iş kuracağınız zamanda yapmalısınız. İş kurmak için yapılacak arasında bunu sakın unutmayın. Özellikle büyük miktarda borç ile açacağınız iş yerinizden gelirinizin ne olacağını ve borcunuzu ne kadar sürede kapatacağınızı detaylı bir çalışma yaparak ortaya koymalısınız. Yoksa borç dönemlerinde büyük stres yaşarsınız. Bu durum nedeniyle hizmet kalitenizi düşürerek daha çok kazanç elde etmek için alternatif yollara başvurabilirsiniz. Yani amacınızdan bir anda sapabilirsiniz.

  1. Koyacağınız sermaye ve size kazandıracağı miktarı karşılaştırın

Örneğin açacağınız iş yerine 100 bin TL yatırım yapacaksınız. Yaptığınız tüm hesaplamaların sonucunda bu rakam getirdi. Ve yaptığınız bir diğer hesaplamada 1 yıl sonunda size 1.500 TL aylık net kar bırakacağını gördüğünüz. Bu düşük bir orandır bu işten vazgeçmeli ya da işinizin karlılık oranını yükseltecek detaylara yönelmelisiniz.

  1. Patron olabilir misiniz? Yoksa doğuştan bir çalışan mısın?

Bu konuda çok sayıda psikolojik test var. Bunları yaparak patron olup olmayacağını öğrenebilirsiniz. Ancak iş pratikte farklı olabilir. Patron olmak kadar çalışanları da çok dikkatli belirlemek gerekir. Patron işi yönetir ancak işi çalışanlar yapar. İşinizi en iyi şekilde yapacak insanları bulmalı ve onlara hak ettiklerini vermelisiniz.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉