• PAYLAŞ

İşletmeniz için kredi başvurusu nasıl yapılır?

  • 25/01/2017 - 18:13
  • 0 Yorum
  • 744 görüntüleme

İşletmeniz için kredi başvurusu nasıl yapılır?

Ticari hayatınız için de birçok iniş çıkış gerçekleşebilir. Hayallerinizi gerçekleştirmek için kurmuş olduğunuz işletmenin ekonomik sorunlarını gidermek için. Ya da onu bir üst seviyeye çıkarmak için bazen nakde ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu nakdi size karşılayacak kurumların başında bankalar gelir. Bankalardan kredi çekmek günümüzde çok kolay gibi gözükse de bazı şartları sağlamanız gerekiyor. Sadece bankaların sizden istediği şartları değil, o krediyi almanız ve kullanmanız için sizin de kendinizce buna hazır olmanız gerekiyor. Krediyi bir şekilde bankaların gözüne girerek alabilirsiniz ancak onu nasıl kullanacağınızı ve ödeme düzeninin sizin için yeterli olup olmayacağına kadar karar vermelisiniz. Amacımız size işletme kredisine nasıl başvuru yapacağınızı ve nasıl kullanacağınızı adımlar halinde anlatmak olacaktır.

  1. İhtiyacınızı belirleyin

Krediye başvuru yapan insanların büyük bir kısmı tam olarak neye ihtiyaçları olduğunu bilmemenin sıkıntısını yaşıyor. Kredi başvurunuzu hiç doldurmandan önce işletmenize neden kredi çekeceğinizi ve ne kadar paraya ihtiyacınız olduğunu belirlemelisiniz. Ortalama bir miktar değil net miktarı belirlemeniz bu noktada çok önemlidir. Net olarak miktarı belirledikten sonra kredi başvurunuzu doldurmalısınız. Hesaplarınızı doğru yaptırsanız başvurunuza cevabın olumlu çıkma ihtimali çok yüksektir. Birçok insan ihtiyacının üzerinde kredi başvurusu yaptığı için genellikle ret cevabı alır. Bu başlangıç noktası size doğru miktarı belirlemeniz konusunda yardımcı olacak ve kredinizi gecikmeden çekmiş olacaksınız.

  1. Bir iş planı oluşturun

İşinizi kurduğunuz anda mutlaka bir iş planına sahip olmalısınız. Eğer bir iş planınız yoksa kredi çekseniz dahi onun işletmenize faydalı olacağını düşünmeyin. İş planı sadece borçlarınızı ödemek için değil gelecekte şirketinizin olmasını istediğiniz noktayı belirlemeniz açısından da önemlidir. Bu dengeli bir hareket imkanı kazandırır. Bir önceki maddede belirlemeniz gereken kredi miktarını belirlemeniz de size yol gösterici olacaktır. İş planı sabit değildir. Zaman içerisinde mutlaka değişiklik yaşanacaktır. Ancak bir iskeletin olması kararların tutarlı olmasına yardımcı olur. Bu sayede çekeceğiniz krediyi nereye kullanacağını ve tam olarak ne kadar ihtiyacınız olduğunu da belirleme konusunda size yardımcı olacaktır.

  1. Odak noktanızı koruyun

Kredi çekeceğiniz iş yeriniz konusuna tam anlamı ile odaklanmanız gerekiyor. Bu işi sadece para kazanmak için değil aynı zamanda her detayını bilecek şekli ile bakmalısınız. Örneğin bir restoren işlemesine sahipsiniz. Bunun için kredi talebinde bulunmak istiyorsunuz. Eğer restoran işletmeciliği konusuna odaklanamıyorsanız zorluk yaşamanız mümkündür. Bilgi eksikliğini gidermek için bu konuda size bilgi verecek uzmanlarla iletişime geçmelisiniz. Krediyi tam olarak işletmenizin hangi noktası için çekeceğinizi ve bu kredi sayesinde işletmeniz de ne gibi değişiklikler olduğunu açıklamak size kredi verecekleri ikna etmeniz konusunda size yardımcı olacaktır. Bu da ancak odak noktanızda yaptığınız işin bulunması ile gerçekleşir.

  1. Profesyonel olun

Kredi talebinizi yaparken tam bir profesyonel gibi hareket etmelisiniz. Bunu borç verirken de yapmalısınız. Eğer sizi zor duruma düşürebilecek miktarda borç verecekseniz genellikle cevabınız hayır olacaktır. Bankalarında bu mantıkla işlediğini bilmelisiniz. Hatta onları bunun için sizin geçmişiniz ile ilgili verileri de dahil eder. Bu durum lehinize çevirmek için yapmanız gereken bir iş planı oluşturmak olmalıdır. Eğer bunu siz yapamıyorsanız sizin adınıza birisinin yapmasını sağlamalısınız. Bu sayede bir iş planınız olacaktır. Ve kredi talebinizi yaparken söylemeniz gerekenleri öğrenmiş olacaksınız. Amacınız kredi talebinizi onaylatmak olduğu için karşınızda ki kurum ile aynı işleyiş yapısına sahip olduğunuzu onları inandırmanız çok önemlidir. Bu kredi talebinizde olumlu bir etki oluşturacaktır.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉