• PAYLAŞ

Mutfak Nasıl Temizlenir?

  • 16/06/2016 - 17:17
  • 0 Yorum
  • 826 görüntüleme

jpg (1)Yaşamımızı sürdürebilmek için temel besinleri almamız zorunludur. Gerekli enerjiyi sağlamak için de yemek yememiz gerekmektedir. Bu nedenle evimizde ki en uğrak yerimiz mutfaktır. Yemek hazırlamak için mutfak alanını kullanırız. Standart mutfaklarda pişirme gerçekleştirebilmemiz için bir ocak ya da mikrodalga fırın, bulaşıkları yıkayabilmemiz için lavabo ve bulaşık makinesinden oluşmaktadır. Yemek malzemelerini depolamamız için kiler ya da dolap, yemeklerimizi depolamak için buzdolabı gibi tesisatlardan oluşmaktadır. Günümüzde modern mutfaklar bulaşık makinesi ile birlikte çamaşır yıkama makinesini de bir arada bulundurur.

Mutfağın sık kullanılması nedeniyle temizliğe daha fazla gerek duymaktadır. Hijyenin sağlanması açısından da mutfak temizliği yapmak şarttır. Yorulmanızı daha aza indirgemek ve zaman kazanmanız açısından mutfak temizliğinde de pratik çözümlerden yararlanabilirsiniz. Mutfakta bulunan çöp kovası biriken yemek artıklarını attığımız yer olduğundan koku yapabilmektedir. Çöp kovasında uzun süre depolama yapmamalı ve gün aşırı kovayı boşaltmalıyız. Kova boşaltıldığında kötü koku önlenmesi ve hijyen için çamaşır deterjanı kova içine dökülmeli ve sıcak su ile yıkanmalıdır. Ardından durulayıp, kurulama işlemi yaptıktan sonra tekrar kullanabiliriz.

Bulaşıklarımızı her öğünden sonra yemek artıklarını temizleyip su ile ya da su israfı yapmamak için havlu ile silmeliyiz. Bulaşık makinesine bu şekilde yerleştirilen kirli bulaşıklar temizlenmiş ve koku yapmadan rahat bir şekilde kullanmanızı sağlamış olacaksınız.

Ocak, yemek pişirilirken en çok kirlenen yerdir. Kimyasal maddeler ile temizlemek yerine size zarar vermeyen doğaljpg ürünler ile çözüm yaratabilirsiniz. Bunun için gerekli malzemeler sirke ve karbonat. Hem ucuz hem de sizi kimyasallara bulaştırmadan etkin temizliği sağlar. Ocağınızı yapışmış kir ve lekelerden ıslak bezle kurtardıktan sonra karbonat ve sirke karışımını dökün. 1-2 saat bekleme sürecinden sonra süngerle üzerinden geçin ve ocağınız parlak, temiz görüntüsüne kavuştuğunu göreceksiniz. Aspiratör kullanıyorsanız dış temizliği yanında iç temizliğinin de yapılması gerekir. Filtresi çıkarılıp, sıcak su ile yağ ve kirlerden arındırma işlemi yapılır. Yağ çözücüler yardımı ile de derinlemesine temizlik yapabilirsiniz. Ancak doğal yöntemler ile çözüm bulmak istiyorsanız yine sirke ve karbonat ikilisinden yararlanmalısınız. Böylece kimyasala gerek kalmadan filtrenizi yağlardan arındırmış olursunuz. Aynı işlemler fırın içinde geçerlidir.

Buzdolabı temizliği ise öncelikle dolapta atılması gerekli yiyeceklerin temizliği ile başlanmalıdır. İki yemek kaşığı sirke, karbonat ikilisini yarısı su ile dolmuş kovaya aktarın. Ve bu su ile buzdolabın her yerini temizleyebilirsiniz.
Çelik evyelerin kullanım ömrünü arttırmak için leke oluştuğunda üzerini silmeniz gerekir. Çelik kremi ile yüzeyi ovup kuru bezle silip bol su ile durulamanız gerekir. Pas lekesini çıkartmak için ise sirkeden faydalanabilirsiniz. Sirkeyi pas lekesinin üzerine döktükten sonra 1 dakika bekleme süresi sonunda bol su ile durulama yapın.

Dolapları nemli bez ile silin. Elektrik süpürgesi ile de yerde ki tozları toparlanıp, nemli bez ile silinir.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ
ETİKETLER :


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉