• PAYLAŞ

Networking Nasıl Yapılır?

  • 14/05/2017 - 18:00
  • 0 Yorum
  • 676 görüntüleme

Sanal dünyanın iş hayatında önemli bir hal alması ile ortaya çıkan bir durumdur. Türkçe karşılığı olarak iş bağlantılarımızın listelenmesi anlamına gelmektedir. Bu anlamda yapılan çalışmalar doğru şekilde yönetilirse iş dünyasında önemli işleri rahatça yapma fırsatınız daha fazla olacaktır. Ancak networking kolayca yapılacak bir işlem değildir. Zaman içerisinde kazanılan tecrübe ve pratik ile rahat bir şekilde iyi bir seviyeye gelebilirsiniz. Ancak önceliği bunun nasıl yapılacağına vermeniz gerekiyor. Ancak bu sayede iyi bir iş ağı oluşturabilirsiniz. Şimdi sizlere en iyi şekilde networking oluşturabilmeniz için yapmanız gerekenleri detaylı bir şekilde paylaşacağız. 8 temel madde üzerinden giderek sizlerin de bunu başarı ile gerçekleştirebilmenize yardımcı olmaya çalışacağız.

  1. Samimi Görünün

Networking ağınıza yeni insanlar eklemek istiyorsanız önce onlara teklif götürmelisiniz. Ve onların bu teklifi kabul etmelerini istemeniz gerekiyor. Bunun kabul etmelerini sağlamak için onlar ile samimi bir ilişki kurmalısınız. Soracağınız soru ve dinleme yeteneğiniz bu konuda size yardımı olacaktır.

  1. Buluşmalarınıza Zamanında Gitmek

Bu ağı oluştururken karşınızda ki insanlara saygı göstermeniz önemlidir. Bunu yapabilmeniz için kendi programınızı dikkatli şekilde planlamanız gerekmektedir. Genelde bu toplantılara gitmek hoş karşılanır ancak bunu sürekli hala getirmek karşınızda ki insanların sizin hakkınızda yanlış düşüncelere kapılmalarına neden olabilir.

  1. Mutlaka Plan Yapın

Networking ağı oluştururken gelişi güzel davranmak yanlış bir davranış şekli olacaktır. Mutlaka bir hedefiniz olmalıdır. Bu hedefe ulaşmak için de çok iyi bir plan yapmanız gerekiyor. Bu konuda önemli çalışma yapan insanlardan yardım alabilirsiniz. Bunu oluştururken belirlediğiniz insanların size faydalı olup olmayacaklarını soracağınız sorular ile belirleyebilirsiniz. O nedenle sorularınızı çok iyi belirlemeli ve yönettiğiniz de dikkatli davranmalısınız.

  1. Not Almayı Unutmayın

Sohbet esnasında sürekli notlar almak sizin için faydalı olacaktır. Konuşmanın genelini aklınızda tutmakta zorlanabilirsiniz ve çok önemli bir detayı konuşma bittikten sonra gözden kaçırabilirsiniz. Bu notları tutarken karşınızda ki insanı rahatsız etmemeye çalışmalısınız. Onun fikirleri, anlattıkları ve hareketleri ile ilgili notlar almak faydalı olacaktır.

  1. Buluşmaya Gitmeden Karşınızdakini Tanıyın

Buluşma günü ve saatini gelmeden önce toplantı yapacağınız insan hakkında biraz araştırma yapmanız faydalı olacaktır. Bunu günümüzde sosyal medya kanalları yolu ile rahatça yapabilirsiniz. Hesaplarının olması ancak bu hesapları aktif olarak kullanmaması onun kendini beğenen birisi olduğunun göstergesi olabilir. Ya da çok aktif olması onun da bu konuda size yardımcı olabileceğini gösterebilir.

  1. Karşılıklı Etkileşim

Bu ağı oluştururken sadece kendi açınızdan bakmanız yanlış olacaktır. Çünkü bu sadece tek taraflı bir durum değildir. Karşınızda ki kişinin de kendi networking ağını oluşturacağını unutmamalısınız. Onunda size aynı gözle bakacağını ve kendisi kadar sizin de etkileşimde olmanızı isteyeceğini mutlaka göz önünde bulundurmalısınız.

  1. Nicelik değil Nitelik Önemlidir.

Bağlantılarını seçerken sayıdan daha çok önem derecesine dikkat etmen daha doğru olacaktır. Yüzlerce bağlantısı olan birisi olmaktansa sadece doğru birkaç bağlantısı olan birisi olmak daha faydalı olacaktır. O nedenle nicelikten daha çok nitelik olarak kendisini geliştirmeyi başaran insanları listeye dahil etmeye odaklanmanız faydalı olacaktır.

  1. Sürekli Olarak İletişim de Kal

Network ağına eklediğin kişiler ile sürekli olarak iletişimde kalmak önemlidir. Bu onlara kendini hatırlatma konusunda faydalı olacaktır. Özel günlerde atacağın tebrik mesajları ya da yaptığı paylaşımlara doğru cevaplar vermek bunlardan bir kaçıdır. O kişinin aklında yer etmeniz sizin açınızdan önemli bir getirisi mutlaka olacaktır.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉