• PAYLAŞ

Rafting Nasıl Yapılır?

  • 01/08/2016 - 17:51
  • 0 Yorum
  • 887 görüntüleme

Heyecan dolu sporları yapmayı sevenlerin en çok tercih ettikleri sporların başında rafting gelmektedir. Bu sporun nasıl yapıldığına dair herkesin aklında az çok fikir vardır. Biz bu yazımızda rafting sporunun nasıl yapıldığını, bu sporu yapmak için nelere dikkat edilmesi gerektiği sizlere anlatmaya çalışacağız.

rafting-nedir-nasil-yapilir

Sert bir su sporu olarak isimlendirebileceğimiz rafting, bir botun içerisinde, çarpan sert dalgalara karşı ayakta durmak için uğraşılan bir dayanıklılık sporudur. Bu sporu yanınızda bu spor konusunda uzman olmayan birisi ile yapmanız tavsiye edilmemektedir. Çünkü ortaya bazen istenmeyen sonuçlar çıkmaktadır. Genellikle botu gerektiği şekilde yönlendiremediğiniz durumlarda yıkılma ya da devrilmeler ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Akım kuvveti hızlı olan bir nehirde yapılmaktadır. Dilimize ise nehir sporu olarak isimlendirilmiştir. Bu sporun ortaya çıkma nedeni zor şartlar altında 2. Dünya savaşı esnasında taşıma işlemini yapma konusunda yardımcı olmaları nedeniyle ortaya çıkmıştır. O tarihten sonra ise bir spor olarak değerlendirilmeye başlanmıştır.

Eğer adrenalin ve hızı seviyorsanız bu sporu mutlaka denemelisiniz. Ülkemiz bu konuda giderek gelişen bir yapıya sahiptir. Zorluk derecesine göre farklı rafting parkurları var. Bu parkurların arasından başlangıç olacak daha basit olanı seçmenizi tavsiye edebiliriz. Bir botun içinde maksimum olarak 6 ya da 8 kişi bulunmaktadır. Bu kişilerin hep birlikte uyumlu bir şekilde hareket etmeleri çok önemlidir. Botun devrilmeden gitmesi için bu en önemli detaydır. Karşılarına çıkan tüm engeller doğaldır ve nerede ne zaman ortaya çıkacakları belli olmaması nedeniyle heyecanlı anların yaşanmasına neden olmaktadır.

Rafting sporunun zorluklardan oluştuğunu söylemiştir. Bu zorlukları 6 farklı aşamaya ayırdıklarının bilgisini de sizler ile paylaşmalıyız. 1 numaralı rafting parkuru en kolay olanıdır en zor ve sadece profesyonellerin tercih etmesi gereken parkur ise 6 numaralı olandır. Bu aşamalar genellikle nehir üzerinde gidilecek mesafede ne kadar engel sayısı olduğuna göre değerlendirilmektedir. Bu spora başlamadan önce tüm ekipmanları yakından tanımanız çok önemlidir. Hem yakından tanımanız hem de kullanmasını minimum düzeyde öğrenmelisiniz. Ayrıca basitte olsa temel ilk yardım eğitimi almanız çok önemlidir.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ
ETİKETLER :


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉