• PAYLAŞ

Romatizma Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?

  • 22/10/2016 - 14:18
  • 0 Yorum
  • 1068 görüntüleme

Romatizma Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?

Romatizma hastalığı tedavisi hastalığın etkenlerine ve hastanın şikayetlerine göre şekillendirilir.

Her bir hastanın farklı bir tedavi planı olması ve sürecinin iyi ve dikkatli bir şekilde takip edilmesi gerekir. Uygulanacak herhangi bir yanlış tedavide hastalığın ilerlemesine neden olunabilir.

Romatizma hastalığında etkili bir tedavi için öncelikle erken ve doğru teşhis çok önemlidir. Bu tip hastalıklarda teşhis belirli bir süre ile kısıtlandırılıp, kesin ve gerçek tanı için hastadaki değişimlerin bir süre doktorlar tarafından izlenmesi ve testlerin tekrar edilmesi gerekmektedir.

Romatizmal hastalıklar farklı zamanlarda ve farklı dönemler halinde yaşanabilmektedir. Bir dönem tüm belirtiler tamamen şiddetle gözlenirken, takip eden bir başka dönemde ise şikayetler azalabilir veya görülmeyebilir.

 

romatizmal-agri

 

Romatizmal hastalıkların çoğu kronik olduğundan hayat boyu uzman takibi ve sürekli ilaç kullanımı gerektirir. Hastalar kimi zaman fizik tedaviden de faydalanabilir.

Erken teşhis ve uygun tedavi sağlanırsa hastalık yok edilemese de romatizmanın ilerlemesi ciddi ölçüde yavaşlatılır, ağrılar ve diğer şikayetler daha az seviyeye indirilir.

Romatizma hastalığı tedavisinde kullanılan ilaçlar bağışıklık sistemi üzerinde de etkili olur.

Romatizma hastalarının eklemlerini yormaması, aşırı kilolu olmaması önemlidir. Beslenme ve öğün düzenine dikkat etmesi gerekir. Uygun egzersizler ile yapılacak düzenli spor aktiviteleri ile eklemler ve omurgalar esnekleşir, kas ağrıları ise spazma dönüşmeden kolaylıkla atlatılabilir.

romatizma-tedavisi

Romatizma hastalığında ağrıları azaltmak için neler yapılabilir?

Romatizma ağrılarına, bu ağrıların nedenlerine göre farklı tedavi yöntemleriyle tedavi süreci başlatılır. İltihaplı romatizma hastalıklarında ağrı çoğu zaman iltihaba bağlı olarak o bölgede ortaya çıkar.

Bu durumda anti enflamatuar ve kortizonlu ilaç tedavisinin yanı sıra, sabahları yapılacak soğuk duş ile oluşacak sabah ağrıları ve eklem tutuklukları hafifletilebilir.

Phisiotherapist making a foot rehabilitation in physiotherapy clinic

Mekanik romatizma hastalığı ağrılarında eklemlerin mümkün oldukça hareketsiz bırakılması gerekmektedir. Bu tip ağrılarda genellikle ağrı kesici kullanmak doğrudur. Ağrıyan bölgedeki eklemlerin üzerine buz tamponu uygulanarak, ağrıyan bölgedeki ağrıyı hafifletmek mümkündür.

Romatizma hastalığında ağrılara iyi gelecek yöntemleri bir nebze hasta da kendi deneyimleriyle keşfeder. Hastalıkta ağrıların tedavisinde kimi zaman ovmak iyi gelebilirken bazı durumlarda ise hareketsiz kalmak daha doğru olabilir. Çoğu ağrılar için ise sıcak uygulamak iyi gelirken bazı iltihaplı romatizma durumlarında ise sıcak ağrıyı artırabilir, bu durumda soğuk tamponu ile buz uygulaması ise iyi gelebilir.

 

 

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉