• PAYLAŞ

Ürün Satışında karşılaşan 4 Engel Nedir ve Nasıl Aşılır?

  • 01/12/2016 - 15:52
  • 0 Yorum
  • 803 görüntüleme

Ürün Satışında karşılaşan 4 Engel Nedir ve Nasıl Aşılır?

Pazarlama bölümü şirketlerin can damarıdır. Bir şirketin pazarlama departmanı eğer gerektiği gibi çalışmıyorsa bilin ki o şirketin geleceği yoktur. Hem yatırımcısı açısında hem de şirket sahibi açısından iflas kaçınılmazdır. Pazarlama stratejisi çok iyi belirlenmeli. Girilecek Pazar hakkında ön çalışma yapılmalı ve pazarın ihtiyacına göre ürünler en iyi şekilde optimize edilerek tüketicinin hizmetine sunulmalıdır. Satış konusunda dünyacı ünlü olan Zig Zaglar, satış konusunda yaşayabilecek sorunları 4 önemli nedenle sıralıyor. Bu nedenlerin neler olduğunu ve nasıl aşılacağı konusunda yazımızın devamında açıklamalı bir şekilde sizlere paylaşacağız. Eğer bir şirketiniz varsa bu bilgileri dikkatli okumalısınız.

urun-satisinda-yasanan-engeller-1

İhtiyacı Doğru Belirlemek ve İhtiyaç oluşturmak

Bir şirketin en büyük hedefi ürününün yok satmasını başarabilmektir. Bu pazarlama stratejisinin çok doğru şekilde işlediğinin en büyük göstergesidir. Ancak bu duruma bir şirketin ulaşması çok nadir olan bir durumdur. Pazarlama işte bu noktada devreye giriyor. Soru çok açık, müşterileri üretilen ürüne nasıl ihtiyaç duyması sağlanmalıdır. Akıllı telefon piyasasında Apple telefonları yok satıyor bildiğiniz gibi şirketin yaptığı olay çok basittir. Ürün geliştirme platformuna verilen direktifler sayesinde müşterilerin istediği ve gerçekten onlara hitap eden ürünlerin piyasaya sürülmesidir. Örneğin ürün geliştirme İphone 7’de istenilen düzeyde olmadığı için gerekli ilgiyi bir türlü yakalayamadılar. Bu da insanları yeteri kadar dinlemediklerini gösteriyor.

Doğru müşteriye, doğru ürünü doğru kanalla mı satıyorsunuz?

Atılan başlığın tek cümle ile eşdeğeri segmentasyon sürecidir. Bu süreç bir ürünün daha geliştirilmeye başlamadığı andan itibaren başlar. İlk olarak pazarın gerçekten ihtiyaç duyduğu detaylar belirlenir, bu ihtiyaçların en büyük hedef kitleye göre analizi yapılır. Ve üretilecek ürünün hangi fiyat aralığında satılacağı belirlenir. Bunların hepsi ürün üretilmeden netleştirilir. Bu şirketler arasında ki rekabet  açısından çok önemli bir süreçtir. Siz daha ürünü yapmadan satacağı fiyatı belirlenen ürünle nasıl rekabet edebilirsiniz ki. Ayrıca bu sürecin gerektiği gibi yapılması rakiplerinizden daha önce pazara girme şansınızı arttırır. Rekabet etme konusunda elinizde önemli bir koz edinmiş olursunuz.

Bu Ürünü Şimdi Almalıyım? Dedirtmeniz Gerekiyor

1 Ay sonra değil, 1 yıl sonra değil ya da 1 hafta sonra değil gördüğü anda müşteriye ürünün alınmasını sağlayabilmek önemlidir. Ürünü hazırlarken her detayı doğru yapsanız da onu müşteriye satamazsanız sizin için süreç istediğiniz gibi sonuçlanmayabilir. Şirketler bunun için çok farklı yollar deniyor. Bir ürünün sınırlı stokla satılması, birbiri ile uyumlu ürünlerin bir paket halinde satılması ve sınırlı süre indirimle yapılan satışların hepsi bunun için yapılmaktadır. Amaç müşteriye ürünü gördüğü anda alma isteği uyandırmaktır. İnsanlar bu kampanyaları duyduğunda içlerinde o ürünü almak istediğini ve bu fırsatın bir daha gelmeyeceğini düşünerek hareket ederler. Bu da satışların istenilen düzeyde kalmasına yardımcı olur.

urun-satisinda-yasanan-engeller

Marka İmajı ve Güven

İnsanlar güvendikleri markaların ürünlerini alırken fiyata çok dikkat etmezler. Eş değer üründen fazla fiyata satılsa bile markaya duyulan güven onu aldırmayı başarır. Bunda şirketin izlediği politika çok önemlidir. Sadece satışa sunulan ürün değil, aynı zamanda satış sonrasında gerçekleştirilen faaliyetler de önemlidir. Apple bu konuda örnek verebileceğimiz bir şirket. Örneğin sorun yaşanan bir cihazı tamire gönderdiğiniz de sorun tamir edilemiyorsa, şirket size yeni bir telefon gönderme garantisi veriyor. Aynı iş diğer firmalarda bulunmuyor. Bu da aradaki fiyat farkının bu kadar olmasını destekliyor. İnsanlar üründe bir sorun yaşansa da sorunun şirket tarafından çözüme ulaştırılacağını bildikleri için gözleri kapalı alım yapıyorlar.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉