• PAYLAŞ

Whatsapp Kişileri Nasıl Engellenir?

  • 19/08/2016 - 13:40
  • 0 Yorum
  • 456 görüntüleme

WhatsApp uygulamasının kullanıcıları mobil hat üzerinden SMS yollamak yerine mobil veri veya Wi-Fi üzerinden diledikleri kişiyle hiçbir ücret ödemeden mesajlaşabilir. Whatsapp uygulaması üzerinden görüşmek istemediğiniz kişiler engelleyeceğiniz mümkün. Bu işlemi uygulama içerisinde yapacağınız birkaç ayarla kolayca sağlayabilirsiniz.

Whatsapp Kişileri Nasıl Engellenir 1

İlk olarak kullandığını cihaz üzerinden WhatsApp uygulamasını açıyoruz.

Whatsapp Kişileri Nasıl Engellenir 2

Bu işlemi sırasıyla; Menü Düğmesi basıyoruz (Menu Button) → Ayarlar sekmesi (Settings) → Hesap sekmesi (Account) → Gizlilik sekmesini (Privacy) açıyoruz.

Whatsapp Kişileri Nasıl Engellenir 3

Listeyi düzenlemeniz için Mesajlaşma sekmesinin altında bulunan Engellenen Kişiler sekmesini (Blocked Contacts) açıyoruz.

Engellenen kişiler sekmesinde, engellenmiş olan kullanıcıların listesini göreceksiniz. Bu liste üzerinden dilediğiniz kullanıcıları ekleme ve dilediğiniz kullanıcıları bu listeden çıkarma işlemini yapabilirsiniz.

Whatsapp Kişileri Nasıl Engellenir 4

Ekranın sağ üst kısımda yer alan Engelli kişi ekle sekmesini (yanında + görseli bulunan sekmedir) açıyoruz.

Whatsapp Kişileri Nasıl Engellenir 5

Açılan sekme üzerinden rehberinizde bulunan ve engellemek istediğiniz kullanıcıları işaretleyerek listeyi oluşturun.

Whatsapp Kişileri Nasıl Engellenir 6

Rehberinizde bilinmeyen bir kullanıcı görünüyor olabilir. Bilinmeyen kullanıcıları engellemek için, bilinmeyen kullanıcının ileti sekmesini açın ve ekranın sol üst kısımda bulunan  Engelle veya Blokla (Block)  sekmesine dokunun. Bilinmeyen numaralar genel olarak telefon rehberinizde kayıtlı olmayan kullanıcılardır.

Bu işlemleri tamamlamanızın ardından engellediğiniz kullanıcıların;

-Mesaj göndermeniz veya mesaj almanız mümkün olmayacak.

-Profil resmini veya isim değiştirmek gibi uygulama içerisinde yapacakları güncelleştirmeleri görmeniz mümkün olmayacak, sadece durum değişikliklerini görebileceksiniz.

-Sizin uygulama üzerinden son görüldüğü bilginiz veya çevrimiçi bilginiz engellenen bir kişiye gösterilmeyecek.

Engellediğiniz kişileri aynı işlemlerin tersini uygulayarak yeniden aktif hale getirmeniz mümkün. Engelleme yaptığınız kullanıcılarla bir daha irtibatta olmayacaksınız listenizden tamamen silmek da başka bir metot olabilir.

 

 

[Toplam:0    Ortalama:0/5]
  • PAYLAŞ
ETİKETLER :


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉