• PAYLAŞ

Yastık Altı Altın Birikimleri Nasıl Değerlendirilir?

  • 13/12/2016 - 18:19
  • 0 Yorum
  • 933 görüntüleme

Yastık altı altın birikimleri nasıl değerlendirilir?

Ülkemiz yastık altında tutulan altın mevduatı bakımından çok zengin sayılabilecek bir ülke olduğunu herkes kabul edecektir. Altının ya da paranın yastık altında biriktirilmesi bizler için maddi ve manevi olarak çok sayıda anlam taşıyor. Yaşanabilecek bir olumsuz duruma karşı hazırlıklı olmak, gelecekte çocuğunun ya da kendisinin evlenmesini düşünerek düğün için birikim yapmak, ev almak için kullanmak gibi sayabileceğimiz çok fazla neden vardır. Bu paranın devlette farkında ve atıl durumda olması yerine ekonomiye kazandırılması için çok fazla uğraş yapılıyor. Peki, yastık altı olarak tabir edilen evde bulunan bu altın birikimlerini nasıl değerlendirmeliyiz. Durduğu yerden değerlendiğini bizlerde biliyoruz ancak risksiz bir şekilde ekonomi içinde daha yüksek gelir elde etmenizi nasıl sağlayacağını anlatmaya çalışacağız.

 

Yastık Altında altın biriktirmek riskleri olmayan bir yöntem mi?

İnsanların altınlarını evde tutmalarının en büyük nedeni yakınların bulundurmak istemelerinden kaynaklanıyor. Ancak bu yöntemin en büyük riski eve girecek bir hırsızın tüm birikimini dakikalar içinde alıp götürmesini gösterebiliriz. Bunun için yapabileceğiniz bir şey yok. Belki de en büyük riski budur. İkincisi olarak bu yöntemin tercih edilmesinin nedeni insanların birikimlerini nasıl değerlendireceklerini tam anlamı ile bilmemelerinde kaynaklanıyor. Bu yazının devamında yastık altında bulunan değerli madenlerin nasıl değerlendirileceği ile ilgili birkaç bilgi vermeye çalışacağız. Belki fikrinizi değiştirebiliriz.

 

 

Altın Hesabına Sahip olmak

Bu birikimin farkında olmayan kuruluş yok diyebiliriz. Bu kuruluşlar arasında ilk sırada ise bankalar bulunuyor. Bunun ne kadar büyük bir hazine olduğunun farkına varmaları ile eskiden bankalarda bulunmayan altın hesaplarını açmaya başladılar. İnsanları buna ikna etmek o kadar kolay bir iş değil. Bunun farklı nedenleri var. İlk olarak bankalara güvenmemeleri ikinci olarak ha yastık altımda durmuş ha bankada klişesini yıkmaları gerekiyordu. Bunu değiştirmek için altın günleri düzenledir. O tarihler arasında bankadan altın hesabı açacak kişileri belirli bir gram hediye etme sözü verdiler. Ayrıca altın faiz oranları ile bu yatırımların durduğu yerden iki kat değerlendirme şansı sundular.

Bankaya yatırım yapmanın artıları?

Altınlarınızı banka hesaplarında tutmanın yatırımcılara birden fazla artısı var. İlk ve en önemli artısı bana göre hırsızdan korkmadan evinizden uzaklaşabileceksiniz. Bir çok insan evinde bulunan altınlar nedeniyle bir yere gittiğinde aklı sürekli evinde kaldığı için zamanını en iyi şekilde değerlendiremiyor. Bu durumu değiştirmiş olacaksınız. İkinci olarak altınlarınız banka hesabında gram olarak bulunacak. Yani bir işlem yapmak istediğiniz farklı altınları farklı ücretlerden bozdurmak zorunda kalmayacaksınız. Altının gramına bakarak ona göre altınızı bozdurma şansınız olacak. VE işlemi gerçekleştirmek için oturduğunuz yerden kalkmanıza gerek yok. İnternet bankacılığı aracılığıyla istediğiniz her zaman banka hesabınıza ulaşarak hızlı bir şekilde alım ve satım işlemi yapabilme şansınız var.

Farklı bir yatırım olarak Altın Kontratlarını Tercih Edebilirsiniz

Bankları sevmiyorsunuz, evde de altın bulundurmak istemiyorsanız size alternatif altın yatırım yapabileceğiniz borsayı tavsiye edebiliriz. Borsada işlem gören altın kontratlarına yönelmek size farklı bir kazanç yolu sunacaktır. Borsa içerisinde işlem gören altın kontratlarını alım satım işlemi yaparak sunduğu fırsatlardan sonuna kadar yararlanabilme şansınız var. Altın hesaplarında faiz istemiyorsanız size altın yükseldiği kadar bir kazanç sağlayacaktır. Ancak bu kontratlar ise altından vazgeçmek istemeyenlere yüksek kazançlar sağlayacaktır. Bu size birikiminizi emin ellerde koruma şansı verdiği gibi aynı zamanda daha yüksek miktarda kazanç sağlama imkanı da tanıması açısından çok önemlidir.

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉