• PAYLAŞ

Zaman Planlaması Nasıl Yapılır?

  • 02/08/2016 - 16:45
  • 0 Yorum
  • 1197 görüntüleme

Günümüzde zamanı verimli kullanmak çok önemli bir hal aldı. Birçok insan zamanını değerlendirmemekten şikayetçi oluyor. Bu şikayet nedeniyle ortaya çıkan sorun nedeniyle insanlar zamanını planlama yoluna gidiyor. Peki, zamanı planlama konusunda nelere dikkat edilmelidir. Bu konuda sizlere bilgiler vermeye çalışacağız. Bu basit bilgilerin ışığında sizde kendi zaman planlamanızı yapabileceksiniz.

zaman-planlaması-nasıl-yapılır

Zaman sıkıntısının ortaya çıkmasında en önemli sorun insanların bugünün işini yarına ertelemesinden kaynaklanıyor. Aman nasıl olsa yarın yaparım diyerek hareket etmeyi bir alışkanlık haline getirirseniz işler birikmeye başlayacak. Bu biriktikçe o gün ekstra acil yapılması gereken bir iş çıktığında o gün size yetmeyecektir işler bir sonraki güne aktarılmış olacaktır. Bunun için o gün yapılması gereken işi ertelemeden o gün yapma konusunda kendinizi zorlamaya çalışın. Gün içinde yapılacakların bir listesini yapmak size kolaylık sağlayacaktır. O gün yaptığınız listeyi tamamlamak size iç huzur sağlayacaktır. Bu durum bir sonraki gün yapacağınız işlere bakış açınızı değiştirecektir. Daha motive olmuş bir şekilde aklınızda bir önceki günden bir iş kalmayarak işlerinizi sıra ile yapmaya başlayabileceksiniz.

Yapacağınız iş sırasına göre adım adım hareket etmeniz gerekiyor. Yapacağınız listeyi önem sırasına göre yapmanız çok önemlidir. O gün yapacağınız işin önem sırasını şu şekilde yapabilirsiniz. İşlerinizi ilk sıraya yazın, iş yerinize gittiğiniz de bugün ne yapacaktım sorusunu sormanıza gerek kalmadan işlerinizi bu liste sayesinde yapmaya başlarsınız. Daha sonra sıra ile aile, sosyal yaşam, yemek, egzersiz, hobiler ve en sonda dinlenmeyi son sıraya yazın. Her detayı yazmayı unutmayın, aman o işi bir ara hallederim diye hareket etmeniz zararınıza olabilir. Çünkü o işin o gün yapılacağını unuttuğunuzda karşınıza daha büyük bir sorun olarak çıkacaktır.

Listeyi yaptıktan sonra o işlerin zaman planlamasını yapmalısınız. Örnek vermemiz gerekiyorsa o gün faturalarınızın hepsinin yatırılması gerekiyor. Faturaları yatırma işi için 1 saatinizi ona ayırın. Başka bir işin 1 haftada bitmesi gerekiyorsa hergün ona ayırmanız gereken zamanı belirleyin ve ona göre hareket edin. Kısa, orta ve uzun vadeli planlarınızı yapın. Sade bir şekilde hareket etmeye dikkat edin.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ
ETİKETLER :


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉