• PAYLAŞ

Yunanistan’da Çalışma İzni Nasıl Alınır?

  • 29/06/2017 - 23:36
  • 0 Yorum
  • 816 görüntüleme

Yunanistan, ne kadar aramızda husumetler bulunsa da Türkler’in en çok yerleşmek istediği ülkelerden biri. Güzel yerleşim yerleri ile komşumuz olan Yunanistan, tıpkı diğer ülkelerde olduğu gibi bünyesinde çalışmak isteyen kişilerden bazı şartlar istiyor. Bu şartlar her ülkede farklılık gösterebildiği için, bu yazımızda Yunanistan çalışma izni nasıl alınır sorusunun cevabını vereceğiz.

Yunanistan’da Çalışma İzni Alma

Konumuza başlamadan önce belirtmek isteriz ki; eğer ülkemiz AB ülkeleri arasında yer almış olsaydı, Yunanistan için çalışma izni almamıza gerek kalmayacaktı. AB ülkeleri arasında bazı anlaşmalar var ve bu anlaşmalar sayesinde her şey daha da kolaylaşmakta. Ancak AB üyesi olmayan ülke bireyleri Yunanistan’da çalışabilmek için, izin almalıdırlar. İlk önce burada çalışma izni alabilmek için hangi şartlarda olmanız gerektiğinde bahsedeceğiz.

1-)Evlilik

Yunanistan’da yaşamak istiyorum diyen insanların, en kısa yoldan oturma ya da çalışma izni alabileceği şart evliliktir. Eğer Yunan vatandaşı bir birey ile evlenmek istiyorsanız, çalışma iznini rahat bir şekilde alabileceksiniz. Ancak bazı şartları da yerine getirmiş olmanız gerekmektedir. Evlilik nedeniyle çalışma izni alabilmek için, ülkeye vizeniz ile giriş yapmış olmanız gerekmektedir. Ayrıca evlendikten sonra yerleşim yerinizdeki yetkililer tarafından 6-12 ay arasında denetleneceksiniz. Bunun amacı evliliğinizin sahte olup olmadığını kontrol etmektir.

2-) Yatırım Yaparak Çalışma İzni Alabilirsiniz  

Birçok ülkenin çalışma izni alınırken bu yöntemden yararlanılmaktadır. En az 300.000 dolar ile yapılacak olan bir iş için tek şart bu kadar birikime sahip olmak değildir. Ayrıca Yunan içişleri bakanlığı tarafından onaylı bir iş planınız ve personelinizin %30’unun Yunan uyruklu olması gerekmektedir. Eğer tüm şartları yerine getirirseniz, 3 yıllık çalışma/oturma iznine sahip olmaktasınız.

3-) Yunanistan’da Okumak

Eğer okuyacağınız okul Yunanistan’da ise, bu da izin alabilmeniz için yeterli olacaktır. Oturma izni aldığınızda ayrıca part time çalışma iznine de sahip olabilirsiniz. Böylelikle okurken çalışmak isterseniz, önünüze bir engel çıkmayacaktır. Ancak okumak amacıyla aldığınız bu izin, öğrenim sürenizin bitmesi ile diğer kalıcı izinlere çevrilememektedir. Öğrencilik zamanınız bittikten sonra eğer burada kalmak istiyorsanız, yeni bir fakültede eğitim almanız gerekmektedir.

4-) AB Ülkelerinin Diğerlerinde de Çalışma İzniniz Olması

Eğer diğer AB ülkelerinde çalışma iznine sahipseniz, burada çalışma izni almanız hiç de zor değildir. Yunan makamlara yaptığınız başvurular, en kısa zamanda onaylanacaktır. Bu sayede artık Yunanistan’da da çalışabilirsiniz. Ayrıca bu işlemleri daha da kısa sürede halletmek istiyorsanız, çalışacağınız şirketin bu işlemleri sizin için halletmesi gerekmektedir.

Eğer çalışma izninizi alabilirseniz, Yunanistan’da iş imkanlarını araştırmaya başlayabilirsiniz. Ayrıca bu şartların arasında belirtmediğimiz bir şart daha var. Yunanistan’da ev alana oturma izni de sağlanmaktadır. Eğer aldığınız ev 250 bin dolar üzerinde bir tutara sahipse, 5 yıl çalışma iznine sahip olabiliyorsunuz.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉