• PAYLAŞ

Sarı Kantaron Yağı Kullanımı

  • 30/06/2016 - 16:08
  • 0 Yorum
  • 834 görüntüleme

Doğanın mucizevi bitkilerinden Sarı kantaron, son derece faydalı bir bitki olup direkt olarak kullanılabilmektedir. Sarı kantaron bitkisinden elde edilen yağı ise bebeklerde dahi kullanılmaktadır. Sarı kantaron bitkisi genel olarak depresyon rahatsızlığında kullanılmakta olup strese bağlı olarak ortaya çıkan tüm hastalıklarda etkisini göstermektedir.

sarı-Kantaron-Yağı

Sarı kantaron bitkisi, sarı kantarongiller familyasından gelen bir bitkidir. Halka arasında Binbirdelik otu olarak da bilinir. Sarı kantarona bu ismin verilmesinin asıl sebebi; yapraklarının ışığa doğru tutulduğu zaman parlak noktacıklar şeklinde yağ güdenlerinin netçe görülmesidir.

Sarı kantaron bitkisinin asıl ana vatanı Kuzey Afrika, Avrupa ve Batı Asya’dır. Günümüzde baktığımız da ise başta Kuzey Amerika olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde yetişmektedir. Ömrü oldukça uzundur, parlak yıldız şekline benzer sarı renkte çiçekleri vardır. Yabani bir ot gibi yetişir  yol kenarında dahil her yerde kolaylıkla büyüyebilmektedir. Kısacası özel bir bakım istememektedir. Tercih edilme sebebi, orta derecedeki depresyon durumlarında oldukça sık kullanmasından almaktadır.

Sarı Kantaron Yağı Yapımı ;

Sarı kantaron yağı yapımı için öncelikle sarı kantaron çiçeklerinin özenle toplanması gerekmektedir. Toplana sarı kantaron çiçekleri, bir kap içinde hafifçe ezilir. Sarı kantaron bitkisinin 250 gram kadar bitki ezilerek orta boy bir kavanoza alınır ve üzerine 2 çay bardağı kadar  zeytinyağı takviyesi yapılır. Hazırladığımız kavanoz kapağı açık olarak 5 gün süreyle mutlaka güneş alan bir yerde bekletilir. Sonraki aşamada ise kavanozun kapağı mutlaka kapalı bir şekilde 1 ay boyunca güneş gören bir yerde muhafaza edilir. Süre dolunca kavanoz açılarak süzgeç veya tülbentten süzülür. Bu yağı hazırladıktan sonra, mutlaka serin bir yerde ve koyu renkli şişeler içinde muhafaza etmemiz gerekir.

-Sarı Kantaron Yağı Faydaları ;

-Romatizma hastalıkları olanlar özellikle sırt ve bel kısımlarındaki ağrılarda iyileştirici vardır.

-Vücutta bulunan yaraların ve yanıkların tedavisinde kullanılmaktadır.

-Vücutta bulunan morarmaların geçmesinde olukça faydalı olmaktadır.

-Vücutta bulunan yara izi ya da çizik izi gibi görüntülerin geçmesine yardımcı olmaktadır.

-Vücutta çıkan çıbanların daha kolay geçmesini sağlamaktadır.

-Burkulma durumlarında ağrı kesici ve şişlik alıcı olarak kullanılması tavsiye edilmektedir.

-Vücutta bulunan pürüzlü cilt yüzeylerinin bakımında aynı bir bakım toniği gibi etki göstermektedir.

-Vücudumuzda yeni hücrelerin oluşumuna destek vererek, vücudu oldukça hızlı yeniler.

-Güneşten zarar görmüş ciltlerde ve cilt lekeleri için kullanılabilmektedir.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ
ETİKETLER :


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉