• PAYLAŞ

Ayak Mantarına Kına Kürü Nasıl Yapılır ?

  • 18/07/2016 - 14:09
  • 0 Yorum
  • 1685 görüntüleme

Ayak Mantarın’ da Kına ile Tedavi

ayak-mantarı

Bir çok kişinin sorun yaşadığı ilerleme gösterdiğinde tedavisi oldukça uzun süren ayak mantarı. Mantar hastalıklarının tamamı ilgi isteyen ve ihmal edildiklerinde çok hızlı yayılan deri hastalıklarının başında gelir. Ayak mantarları genel olarak, ayak altlarında kızarma, kepeklenme ve kuruma gibi belirtileri gösteren bir tür deri hastalığıdır. Bu belirtilerin haricinde kızarma, kaşıntı, su toplama, yarılma ve soyulma gibi görüntü konusunda olumsuzluklara neden olan bir hastalıktır. Ayak mantarına sebep olan başlıca nedenler arasında, aynı ayakkabıyı giymek, çok nemli yerlerde bulunmak ve uzun süre çorap kullanmak hastalığa yakalanmaya neden oldukları gibi hastalığa yakalandıktan sonraki aşamada dikkat edilmez ise yayılmasına neden olur.

Cilt ve deri hastalıklarında uzman olan Dr. Ömer Coşkun, ayak mantarına yakalanan kişilerin mantarlı olan bölgeye kına yakarak çok kısa sürede kurtulmanın mümkün olabileceğini açıkladı.

Ömer Coşkun yaptığı açıklamalarda, mantar hastalığı aslında tedavisi kolay ancak oldukça inatçı ve aynı zaman da dirençli bir hastalık olduğu için çok kolay geçmiyor ve kesinlikle tedavi olmadan kendi kendine kaybolmaz. Mantar hastalığından korunmak için ayağınızın mutlaka temiz, serin ve kuru olması gerektiğini belirterek, ayaklarımıza giyeceğimiz çorapları seçerken mutlaka pamuklu, yün gibi ayaklarda ıslaklığı ve nemi emecek ürünlerden tercih etmeli olmamamız gerektiğinin altını çizdi.

Kınanın  Cilt Üzerinde Faydaları Nelerdir

Normal olarak kullandığınız kremlerin veya ilaçlarla birlikte size aynı zaman da kınayı şiddetle öneriyoruz. Kına hem cilde oldukça faydalıdır hem de yanık, kızarık ve soyulmuş olan bölgelerde oldukça fazla iyileştirici etkiye sahiptir.

Ayak Mantarı İçin Kullanılacak Toz Kına – Uygulanışı

Her yerden temin edebileceğimiz bildiğimiz toz kınayı 1 litre kadar suya 5 tatlı kaşığı kadar ekleyerek 20 dakika boyunca fokurdayarak kaynatın, ardından ateşin üzerinden alarak ayaklarımızı yıkacak kadar ılınmasını bekleyerek mantarlı olan bölgemizi iyice yıkıyoruz. Bu şekilde mantar zaman içerisinde gözle görülür şekilde iyileşme sürecine girecektir.

Kına Kürü Ne Kadar Süre Yapılır ?

Bu uygulamaya başladığınız andan itibaren en az 1 ay aralıksız olarak devam edin ve mümkün olduğu kadar ayaklarımızı açıkta tutarak temiz oksijeni ayağınızdan eksik etmeyin. Kına kürü kullanımı ile ayak mantarınızdan 1 ay içerisinde kurtulabilirsiniz.

Click to rate this post!
[Total: 8 Average: 2.4]
  • PAYLAŞ
ETİKETLER :


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉