• PAYLAŞ

Göz Kuruluğunun Tedavisi Nedir ?

  • 19/07/2016 - 15:01
  • 0 Yorum
  • 826 görüntüleme

Göz kuruluğu nasıl geçer ?

Göz kuruluğu oldukça tehlikeli bir rahatsızlıktır ve hafife alınmadan tedavi edilmek bir an önce harekete geçilmelidir. Göz kuruluğu hastalığı tedavi edilmez yada gecikirse daha da ilerleyebilir. Göz kuruluğu hastalığına neden olan unsurlar vardır, hastalığa ilk çözüm olarak bu unsurları ortadan kaldırmak olacaktır.

goz-kurulugunun-tedavisi

Göz kuruluğuna neden olabilecek nedenler ?

Monitörler, televizyon ve telefon ekranları vb. Parlak yüzeylere uzun süre odaklanarak bakmak insan gözünü oldukça rahatsız etmektedir. Bu tür ekranlara odaklanarak baktığımız da mavi parlak ışığa maruz kalmış oluruz. Aslında bu  mavi ışık güneş ışınlarına maruz kalan ekranın parlaması için özel olarak hazırlanmıştır. Ancak gece olduğu zaman bu parıldayan ekrana bakmak gözlerimizi oldukça rahatsız edecektir. Bu zararlı ışıklardan korunmak için  night shift gibi uygulamalar ile gözünüzü rahatlıkla mavi ışıktan koruyabilirsiniz.

Aynı şekilde televizyon ekranına veya onun gibi açık olan ekranlara çok uzun süre odaklanarak bakmak göz kırpma sayımızı azaltarak göz kuruluğuna neden olabilir. Bu yüzden televizyon veya bu tür ekranlara bakarken sık sık göz kırpmamız gerekir bu göz kuruluğu hatalığına yalanmamızı yardımcı olacaktır.

Sürekli olarak makyaj yapmak ve yapılan makyajın gece yatarken yüzden silmemekte gözlerimiz için son derece zararlı birer davranıştır.

goz-kurulugunun-tedavisi

Göz kuruluğuna iyi gelecek önergeler

Göz kuruluğu hastalığına neden olan unsurlar vardır, hastalığa ilk çözüm olarak bu unsurları ortadan kaldırmak olacaktır. Bunların haricinde sizlere ek olarak yapmanızda faydası olacak tavsiyelerimiz var;

-Gün içinde su tüketimimize ciddi oranda dikkat etmelisiniz. Vücudu susuz bırakmamız, göz kuruluğu hastalığı için iyi değildir.

-Yeme, içme sırasında ne yediğinize dikkat etmelisiniz, göz kuruluğu hastalığı yaşadığınız zamanlarda kahve, çay gibi içeceklerin mutlaka azaltılması tavsiye ediliyor.

-Omage 3 göz kuruluğu hastalığı için bir ek gıda tavsiyesidir.

-Sıcak su ile havluyu ıslatarak gözlerinizi dinlendirebilirsiniz, gözlerinizdeki dolaşımı hızlandırarak gözlerinizde bulunan  göz yaşı sağlayan hormonları harekete geçirebilirsiniz.

-Suni göz yaşı ilaçları kullanarak, gözlerinizdeki su değerini dengeleyebilirsiniz.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ
ETİKETLER :


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉