• PAYLAŞ

Güneş Işınları Varise Neden Olur Mu?

  • 25/09/2016 - 10:25
  • 0 Yorum
  • 846 görüntüleme

Güneş Işınları Varise Neden Olur Mu?

Erkeklere kıyasla kadınlarda çok daha fazla gözlemlenen varisler, aslında bir toplardamar hastalığı olarak, estetik dışı görüntüsü nedeniyle pek çok bireyin sorun yaşamasına neden oluyor.

Yaz aylarında pek çok bireyin varis nedeni ile estetik sorunlar yaşadığı, bunlara ek olarak bacak ağrısı, kaşıntı, bacak yorgunluğu, şişme yada  ağırlık, cilt üzerinde renk değişimi gibi problemlerden muzdarip olduğunu söyleyebiliriz. Varis zaman içerisinde zayıflamış olan damar duvarları nedeniyle ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Cilt yüzeyine yakın görülen, bükülmüş ve ip gibi olan dokusuyla, hem sağlık hem estetik şikayetleri açısından bireylerin hayatını etkiliyor. Yaz mevsimini dönemlerinde ve havaların aşırı sıcak gittiği zamanlarda, varis hastalığı olan bireylerin çok daha fazla dikkatli olması gerekiyor.

gunes-isinlari-varise-neden-olur-mu-2

Güneş, varise veya örümcek ağı görüntüsü denilen belirgin olan kılcal damar sorununa sebep olmaz. Fakat, söz gelimi olarak varisli bacaklarda güneş banyosu esnasında yükselen ısıyla birlikte, damarların daha fazla büyümesine ve çok daha belirgin duruma gelmesine neden olur. Cilde daha fazla yakınlaşan damarların içi aşırı kanla dolar ve bu hastalığa sahip olan damarlardaki kan akışı artışı, varislerin olduğundan çok daha büyük gözükmesini neden olur. Sadece güneş değil aynı etkiyi  sıcak banyoların, uzun süreli olan hamam seanslarının da gösterebileceğinin bilinmesi gerekiyor.

Varisten Kurtulmak Mümkün Mü ?gunes-isinlari-varise-neden-olur-mu-3

Bireylerin varis problemlerini etkili ve pratik uygulamalarla çözümlenebileceğinin altını çizen uzmanlar ;  Varis hastalığı olanların tedaviye bir an evvel ihmal etmeden başlaması, bu damar hastalığının kontrol altına alınması bakımından son derece önemli olduğunun altını çizerken. Estetik kliniklerinde, farklı uygulanan varis tedavileriyle, bireylere özel çözümlerle, genel olarak estetik kaygılarından kurtulunabilmesi sağlanabiliyor. Varis sorunu yaşayanlara bireyler yaz mevsimlerine girildiğinde  uygulayabilecekleri bazı ipuçları bulunmakta bunlardan bazıları ; Isı kaynaklarından mümkün olduğunca kaçınmak, varisli olan damarların genişlemesinin önüne geçmeye çalışmak bu hastalıkta alınabilecek en doğru tedbirlerin başında gelmektedir. Varis hastalığı için bacakları aşağı doğru sallandırmak yerine, kalp seviyesinden biraz daha yukarı bir konumda dinlendirmek, biraz daha  hareketli bir yaşama geçiş yapmayı denemek ve en önemlisi sigarayı bırakmak bunun yanı sıra elbette ki varis tedavisine geciktirmeden başlamak gerekiyor.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉