• PAYLAŞ

Bulgaristan Vatandaşlığı Nasıl Alınır?

  • 08/09/2016 - 17:20
  • 0 Yorum
  • 1344 görüntüleme

Bulgaristan Vatandaşlık Hakkı Nasıl Kazanılır?

Bulgaristan Vatandaşlığı Almak İçin Başvuru Merkezleri

Bulgaristan Vatandaşları, Türkiye’de bulunan Bulgaristan Konsolosluklarından ailelerine Bulgaristan Vatandaşlığı ve Bulgaristan Pasaportu çıkartılması gibi işlemleri kolaylıkla yapabilmektedirler.

Ankara Bulgaristan Büyükelçiliği, Edirne Bulgaristan Konsolosluğu, İstanbul Bulgaristan Başkonsolosluğu ve Bursa Bulgaristan Konsolosluğuna yapmak istediğiniz başvurular için ilgili Konsolosluklarından mutlaka randevu almanız gerekmektedir.

Bulgaristan Vatandaşlığı Alma Hakkında Bilgiler

Bulgaristan vatandaşlığı almak isteyen Türkiye vatandaşları için birden fazla vatandaşlığa geçme prosedürü bulunmaktadır.

Bulgaristan vatandaşlığına geçme prosedürleri sırasıyla şöyledir;

  1. Türkiye doğumlu olanlar için Bulgaristan vatandaşlığı alması
  2. 1978 göçmenlerinin Bulgaristan vatandaşlığı alması
  3. Evlilik yolu üzerinden Bulgaristan vatandaşlığı alması

Bulgaristan Vatandaşlığı Almanın Şartları Nelerdir?

Bulgaristan vatandaşlığının kazanılması için prosedürlerin eksiksiz olarak yapılması gerekmektedir.

Bulgaristan vatandaşlığı almak için öncelik olarak kişinin kesintisiz olarak Bulgaristan topraklarında 5 yıl süresiz oturma izni olması gereklidir.

Bulgar vatandaşlığına başvuracak kişilerin hüküm giymemiş olmalı.

Bulgaristan çifte vatandaşlık başvuracak kişilerin Bulgaristan eğitim bakanlığı tarafından onaylı Bulgarca bildiğine dair belgesi olmalıdır.

Türkiye Doğumlu Olanların Bulgar Vatandaşlığını Alma Şartları Nelerdir?

-Türkiye doğumlu olan kişiler için Bulgaristan vatandaşlığı prosedürleri oldukça çeşitlidir.

Evlilik Yolu Üzerinden Bulgar Vatandaşlığı Alma Şartları Nelerdir?

-14 yada 18 yaşından küçük olan kişiler için Bulgar vatandaşlığıdır.

Evlilikten Dolayı Bulgar Vatandaşlığı Alma Şartları Nelerdir ?

Bulgaristan vatandaşı ile evlenmiş olan kişilerin Bulgaristan vatandaşlığı alma işlemlerinin öncesinde öncelik olarak evlilik sonrası söz konusu olan evliliklerini ispat etmesi koşuluyla Bulgaristan konsolosluklarına D vizesi için müracaat etmeleri gerekmektedir. Bulgaristan topraklarına D vize ile giriş yapılması sonra ki aşamada eşinin Bulgaristan adres kaydının bulunduğu yerle ilgili olan Yabancılar Şubesine başvurarak evlilik üzerinden geçici oturum izni almak için hazırlanmış dilekçeyi beyan etmesi gerekmektedir. Bulgaristan Yabancılar Şubesine verilmiş Bulgaristan topraklarında geçici oturum izni dilekçesi hakkında çıkacak olan karar maksimum 7 iş gününde açıklanacaktır.

bulgaristan-1

Bu dilekçe sonucunda Bulgaristan Kamu güvenliğinden sorumlu olan makamların kararına göre 3 – 6 – 12 ay olarak süreli Bulgaristan geçici oturum izni verilir.

Evlilikten üzerinden alınacak Bulgaristan geçici oturum izni ise en fazla 5 yıldır. Bulgaristan geçici olan oturum izni ile beş yılın sonunda devam etmesi halinde Bulgaristan devleti söz konusu olan evliliği göz önünde bulundurarak sabit oturum izni verebilir. Aynı zamanda alınan Bulgaristan sabit oturum izni Bulgaristan vatandaşlığının alınmasına da olanak sağlayacaktır.

Türkiye doğumlu olan ve 18 yaşından küçük kişilerin Bulgaristan vatandaşlığı alması için söz konusu olan çocuğun anne yada babasından birinin Bulgar vatandaşlığının bulunması gerekmektedir. Anne yada babasının Bulgaristan vatandaşı olması durumdan bu kişi Bulgaristan vatandaşlığına geçebilmesi için ancak anne ve babanın ikisininde yazılı izni olması gerekmektedir.

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 4]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉