• PAYLAŞ

Diş Eti Kanaması Neden Olur ve Nasıl Tedavi Edilir ?

  • 15/12/2016 - 10:13
  • 0 Yorum
  • 907 görüntüleme

Diş Eti Kanaması Neden Olur ve Nasıl Tedavi Edilir ?

Ülkemizde yapılan araştırmalara göre en sık karşılaşan hastalıkların başında diş ve diş eti hastalıkları ve aynı zaman da  buna bağlı olarak gelişen diş eti kanaması bulunmaktadır. Uzmanlar diş ve diş eti hastalıklarından korunmak adına yapılması gerekenlerin en başında doğru fırçalama tekniklerini kullanmak, diş ipi ve bununla beraber arayüz fırçası kullanmak olduğunun altını çiziyorlar.

Diş eti hastalıklarının ülkemizin geneline bakıldığında her 10kişiden 9’unda olduğunu belirten uzmanlar ; Diş eti kanamaları genel olarak ciddiye alınmayan bir hastalık türü olduğunu, fakat altta yatan ciddi bir diş eti hastalığının habercisi olabileceğini vurguluyorlar. Diş eti kanaması ciddiye alınarak, mutlaka bir diş hekimine başvurulması ve bununla ilgili önlemler önceden alınması gereklidir. Diş ve diş eti hastalıklarında tedavide geç kalınması öncelik olarak diş kayıplarından başlayarak bir çok ciddi sağlık sorunlarına yol açabilmektedir.


Diş eti Kanamasının Sebepleri Nelerdir ?

Öncelik olarak kanama gelişen bölgeler için çok daha dikkatli fırçalama ve aynı zaman da diş ipi kullanılması ile beraber ağız hijyeni en yüksek seviyeye getirilmelidir ki vücudun hasarlı olan bölgeyi yenileme kapasitesi kendini aktif olarak gösterebilsin. Kanama oluşan bölgelerde tüm ağız hijyeni uygulamalarına doğru olarak yapılmasına rağmen hiç bir iyileşme göstermiyorsa en kısa zamanda diş hekimine başvurulması gerekir. Ülkemizde çok basit olarak algılanan diş eti kanamalarının altında oldukça ciddi olan sağlık problemleri barındırıyor olabilir.

Diş Eti Kanamalarında Önlem Nasıl Alınmalıdır ?

-Diş eti kanamalarında mutlaka önceden önlem alınması gerekir, ağız hijyeni uygulamalarına mümkün olduğu kadar önem gösterilmeli ve gün içerisinde zaman ayırarak uygulanmalıdır.

-Gün içerisinde dişler mutlak olarak 2 kere, sabah kahvaltısı yapılmasından sonra ve gece yatmadan önce fırçalamaya aksatmadan özen gösterilmelidir.

-Gün içerisinde yapılan fırçalama süresi en az 2 dakika olması gerekir.

-Fırçalama sırasında hem dişler hem de diş etlerine masaj yapılacak şekilde yavaş fırça hareketleri uygulanması yapılmalıdır.

-Fırçalama sonrasında ise diş arası bakımlar yapılmalıdır. Bunun için diş aralarında bulunan gıda kalıntıları için diş ipi yada diş arası fırçası gibi ağız hijyenine oldukça önemli katkıda bulunacak yardımcı temizleyicilerin kullanılması gereklidir.

Diş Eti Kanamaları Diş Kayıplarına Sebep Olur Mu ?

Diş etlerinde oluşan kanamalar tek başına diş kayıplarına sebep olmayacağı gibi altta yatan ciddi bir diş eti rahatsızlığının habercisi olabilme potansiyeli vardır. Kanama yaşanan bölgeler, mutlaka bir diş hekimi tarafından özenle incelenmeli ve sonrasında belirlenen tedavi uygulanmalıdır.

Diş Eti Kanaması Olanlara Uygulanacak Tedaviler Nelerdir ? 

Diş eti kanaması yaşayan kişilerin diş fırçalama ve aynı zaman da önemle belirtiyoruz  diş arası bakım yapma alışkanlıklarına devam etmeleri şarttır. Tek başına diş fırçalamak yeterli olan ağız bakımını sağlamaz. Ağız hijyeni iyi duruma geldiği zaman vücudun kendini yenileme kapasitesi ve bununla beraber hastalıklarla savaşması çok daha kolay bir hal alacaktır. Diş eti kanaması sebebi ile diş fırçalama işlemini bırakmak, yaşanan durumu  kısır bir döngü içine sokacak ve durumun çok daha da kötüleşmesine sebep olacaktır. Bu nedenle diş eti kanaması olanların ağız bakımını ihmal etmeden uygulamaya devam etmesi çoğu zaman en iyi tedavi yöntemidir.

 

 

 

 

 

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉