• PAYLAŞ

Diş Tartarı Nedir ve Nasıl Tedavi Edilir?

  • 16/08/2016 - 20:00
  • 0 Yorum
  • 1077 görüntüleme

Dişlerimiz, aslında sindirim sisteminin başlangıcı sayılabilecek noktada bulunan hayati organlarımızdan bir tanesidir. Dişlere organ olarak nitelendirmek, diş hekimlerinin görüşüdür. Bir vücudumuzda yaşayan bir organ olduğundan kesin olarak bakım ister. Beslenmemiz ve dolayısıyla hayatta kalmak için hayati öneme sahip olan dişler; gün içerisinde alınan sıvılardaki kireç ve asitlerden son derce etkilenir, yiyecek maddelerinin ağzımız içerisinde birikmesine neden olur ve tüm bunlar bir araya geldiğinde, tartar olarak adlandırılan diş taşları meydana gelir. Tartar, tamamen doğal etkileşimlerden meydana gelmesine rağmen, zaman içerisinde diş etlerinin aşağıya itilmesine, diş etlerinin çekilmesine neden olur, bu yüzden sık olarak temizlenerek diş etlerini rahatlamasını sağlamak gerekmektedir. Diş taşlarını bir defa temizlemek ne yazık ki yeterli olmaz. Doğal nedenlerden oluşmasından kaynaklanarak yeniden oluşmaktadır.

Diş Tartarı Nedir ve Nasıl Tedavi Edilir 2

Diş Tartarının Zararları

Diş taşlarının ağız sağlığına en büyük etkisi, diş etlerinizin yerlerinden uzaklaşması, diğer bir değişle çekilmesidir. Diş etleri, bu etkiden dolayı bir kez çekildiğinde, operasyon yapılarak geri döndürme yöntemi bulunmadığından, diş etlerinin çekilmesine engel olmak en doğru karar olacaktır. Tartar, diş aralarında da birikerek, zaman içerisinde dişlerin birbirinden oldukça uzaklaşmasına, dişlerin aralarında boşluk olmasına neden olabilmektedir. Aksatılmadan fırçalanan dişlerde bile, diş taşı görüldüğünden, bu durumu engellemek pek mümkün değildir. Dişlerin aralarında ve diş diplerinde biriken tartar, mikropların üreyebileceği uygun bir ortam oluşturduğundan, dişlerin çürümesine neden olur ve bu yüzden mutlaka temizlenmelidir.

Diş Tartarı Nedir ve Nasıl Tedavi Edilir 3

Diş Taşlarını Doğal Yollar Temizleme Yöntemi

Haftada minimum iki kez, vereceğimiz tarife uygun olarak hazırlayacağınız karışımı kullanmalısınız. Kullanıma devam ederken 3. hafta sonunda, dişlerinizde birikmiş olan taşların, küçük parçalar halinde koptuğunu, birkaç gün sonrasında ise hiç kalmadığını gözlemleyeceksiniz. Hazırlayacağınız bu karışımı, dişlerinizde oluşan taşlar temizlendikten sonra da kullanmaya devam edebilirsiniz.

Bu hazırlayacağınız bakım kürü sayesinde dişlerinizde yeniden diş taşlarının oluşmasını engellemeniz mümkün. Bir tatlı kaşığı kadar karbonatı, bir çay tabağının içerisine koyunuz ve üzerine bir turam tuz ekledikten sonra, yarım taze sıkılmış limonun suyunu da katarak, iyice karıştırmalısınız. Bu karışımı hazırladıktan sonra, hafifçe ıslattığınız diş fırçasını karışımın içine bastırarak, diş fırçasına sürülmesini sağlayın ve uygularken diş etlerinize değdirmemeye özen gösterin.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ
ETİKETLER :


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉