• PAYLAŞ

Esnaf Kefalet Kredisi Nasıl Alınır?

  • 17/10/2016 - 09:22
  • 0 Yorum
  • 1092 görüntüleme

Esnaf Kefalet Kredisi Nasıl Alınır?

Ticaret hayatında esnafların önemli bir yeri bulunmaktadır. Onların ticaret yapmaları ve büyük firmalarla rekabet edebilmeleri için kredi kullanmalarına yardımcı olmak için verilen kredilere verilen isimdir. Esnaf kefalet kredisi alabilmek için belirli şartları sağlamaları gerekmektedir. Ancak o şartları sağlayan esnaflar bu krediyi kullanabilirler.

Bu yayınımızda sizlere esnaf kefalet kredisi nedir ve esnaf kefalet kredisi nasıl alınır sorularına cevap vereceğiz. Eğer sizlerde esnaflık yapmak istiyorsanız dükkânınızı açmak ya da büyütmek istediğiniz de bu kredilerden yararlanabilirsiniz. Bu kredinin en büyük özelliği düşük faiz oranı ile sunulmasıdır. Yıllık faiz oranı ile kredi için kabul edilen kredi faiz oranı arasında ki farkı devlet karşılamaktadır. Bu esnaflara çok büyük kolaylık sağlamaktadır.

esnaf-kefalet-kredisi

Esnaf Kefalet Kredisi Nedir?

Esnafların ticaret hayatında yaşayabilecekleri aksilikleri gidermek, gerektiğinde büyümelerine yardımcı olmak için devlet destekli olarak sunulan krediye verilen isimdir. Amacı esnafları korumak ve onları güçlendirmektir.

Esnaf Kefalet Kredisi Nasıl Alınır?

Bu krediyi kullanmak isteyen kişilerin mutlaka esnaf olmaları gerekmektedir. Esnaflar haricinde kimse bu krediyi kullanamaz. Bu kredi için özel kanunlar bulunmaktadır. Esnaf kefalet kredisi limiti ne kadar diye merak edenler için kredinin en üst limiti 150 bin TL olarak belirlenmiştir. Esnaf kefalet kredi hesaplama 2016 hakkında detaylı bilgiyi bağlı olduğunuz esnaf ve sanatkârlar odasına giderek sorabilirsiniz.  Almak istediğiniz miktara göre ödeyeceğiniz tutarı ve nasıl ödeme yapacağınızı rahatça öğrenebilirsiniz.

Esnaf Kefalet Kredisi Almak İsteyenlerde Aranan Şartlar

Bu krediyi önüne gelen herkes alamayacağı gibi almak isteyen kişilerin mutlaka belirli şartları sağlamaları gerekiyor. Yazımızın devamında Esnaf kefalet kredisi için gerekli evrakları ve şartları sizlerle paylaşacağız.

  • Kredi başvurusu yapmak için sadece esnaflık yada sanatkarlık yapmanız yeterli olmuyor. Aynı zamanda bunlardan birisini yaptığınıza dair sicil kaydınızın olması gerekiyor.
  • Esnaflık yaptığınız bölgenin siciline kayıtlı olmanız gerekiyor. Eğer bulunduğunuz bölgede bu kurum yoksa ona benzer başka bir kuruma kayıtlı olmanız gerekiyor.
  • Birden çok kooperatife üye olmamalısınız. Tek bir üyelik yeterli oluyor.
  • Krediyi size esnaf ve kefalet odaları veriyor gibi görünse de kredi aslında sizlere Halkbank tarafından sunulmaktadır. O nedenle kredi geçmişinizin temiz olması gerekmektedir.
  • Yukarıda saydığımız maddelerin hepsini tamamlayan esnafın almak istediği kredi tutarının yapacağı işe uygun olması gerekiyor. Küçük bir bakkalın maksimum miktarda kredi istemesi mantıksız olacaktır.

Esnaf Kefalet Kredisine Başvuru Şartları

  • Bu krediyi almak isteyenler bulundukları il sınırları için bulunan kuruma giderek yazılı bir şekilde müracaat etmeleri gerekiyor.
  • Başvurunun ardından kooperatifin yönetim kurulu tarafından başvuru değerlendirmeye alınacaktır. Bankalara karşı ödemelerinin nasıl olduğu ve kuruma karşı sorumluluklarının yerine getirip getirmediğine bakılacaktır.
  • Eğer bir ortağa sahipseniz onun da finansal kayıtları incelenecektir. Olumsuz bir durum olup olmadığına bakılacaktır.
  • Başvuru yapıldıktan 15 gün içinde karşı tarafa olumlu ya da olumsuz bir cevap mutlaka verilecektir.
  • Kredi başvurunuz olumlu cevaplanırsa gerekli evraklarla birlikte esnaf kefalet kredisi Halkbank ile ilgili belgelerle tarafınıza sunulacaktır.
  • Halkbank’da kooperatif gibi kendisine iletilen dosyayı inceledikten sonra karara bağladıktan sonra tarafınıza bilgi verecektir. Araştırmalar olumlu bir şekilde sonuçlanırsa Halkbank tarafınıza bunu bildirir ve istediğiniz kredi tutarını şubelere giderek kullanma şansını sizlere tanır.

Esnaf kefalet faizsiz kredi imkanları sunduğu söylense de bu belirli limitlerle sınırlandırılmıştır. Eğer sizlerde esnaf kefalet kredi faiz oranları 2016 yılında merak ediyorsanız bağlı olduğunuz kuruma giderek ya da Halkbank şubelerine giderek sorabilirsiniz.

 

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉