• PAYLAŞ

Facebook ‘ta İstenmeyen Etiketlenmeler Nasıl Kapatılır?

  • 06/09/2016 - 19:00
  • 0 Yorum
  • 774 görüntüleme

Sosyal ağ denildiği zaman ilk akla gelen ve bu alanda neredeyse rakipsiz olan Facebook milyonlarca kullanıcısı ile neredeyse herkesin kullandığı sosyal paylaşım platformu. Bireysel kullanımların dışında birçok marka ve firma tarafından kullanılan uygulama kitlelere ulaşmanın en kolay yolu diyebiliriz. Facebook üzerinde oluşturulan sayfalar, binlerce kişini bir araya gelmesinde ve aklından geçirdikleri her şeyi kolayca paylaşmalarına olanak sağlıyor.

Bazı günlerin anlam ve önemine, dünya içerisinde yaşanan olaylara, kişilerin yapmış oldukları çılgınlıklara kadar Facebook uygulaması içerisinde karşılaşmanız mümkün. Facebook kendini en hızlı geliştiren ve en çok güncelleme getiren uygulama diyebiliriz. Birçok farklı özelliği bünyesinde barından uygulama içerisinde, neredeyse istediğiniz bütün ayarları da özelleştirmenizde mümkün. Facebook uygulaması içerisinde arkadaş listenize bağlı olarak, eğer gerekli ayarları yapmadıysanız size ait olan fotoğraflarınız yada paylaşımlarınız etiketleyerek görülmesini istemediğiniz yerlerde olmasını sağlayabiliyor.

Facebook uygulaması içerinden yapacağınız birkaç adımlık ayardan sonra isteğiniz dışında size ait olan paylaşımların başka bir kullanıcı tarafından etiketlenmesini engelleyebilirsiniz.

İlk olarak Facebook hesabınıza giriş yapıyorsunuz ve ardından ana menü üzerinde ekranın sağ köşesinde bulunan ok ikonuna basarak menünün açılmasını sağlayarak ardından gizlilik ayarları sekmesine tıklıyoruz.

facebook-istenmeyen-etiketlenmeler-nasil-kapatilir-1

Açılan sekme üzerinde bulunan seçeneklerden Zaman Tüneli ve Etiketleme başlığının yan tarafında yer alan Ayarları Düzenle sekmesine tıklıyoruz.

facebook-istenmeyen-etiketlenmeler-nasil-kapatilir-2

Zaman Tüneli ve Etiketleme menüsüne giriş yaptığınız bu menü üzerinde 7 farklı güvenlik ayarı mevcut olduğunu göreceksiniz.

facebook-istenmeyen-etiketlenmeler-nasil-kapatilir-3

Bu seçenekler arasında Zaman tünelinde hesabınızda ekli olan arkadaşlarınızın paylaşımda bulunmasını istemiyorsanız bu seçeneği Hiç Kimse olarak ayarlamanız yeterli olacaktır.

facebook-istenmeyen-etiketlenmeler-nasil-kapatilir-4

Bu aşamadan sonra diğer ayarlarda ise, zaman tüneliniz de hesabınızda ekli olan arkadaşlarınızın paylaştıklarını kimlerin görebileceğini seçenekler arasından istediğiniz şekilde detaylandırabilirsiniz. Bu aşamadan sonra yapacağınız seçimler tamamıyla kişisel tercihlerinize dayalı olacaktır.

[Toplam:0    Ortalama:0/5]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉