• PAYLAŞ

Hayvancılık Yatırımı Nasıl Yapılır?

  • 15/08/2016 - 17:00
  • 0 Yorum
  • 1131 görüntüleme

Özellikle son yıllarda hayvancılığa karşı ülkemizde büyük bir talep var. Sadece yüksek et fiyatlarından değil, sütünden, derisinden hatta iç organlarından bile para kazanabilme şansınız var. Eğer yatırım yapmak için herhangi bir alan arıyorsanız size hayvancılığı tavsiye edebiliriz. Kısa sürede yapacağınız yatırım ile düzenli bir şekilde gelir elde edebilirsiniz. Hatta bu yatırımı devlet destekli olarak da yapma şansına sahipsiniz. O başka bir yazının konusu. Biz bu yazıda sizlere hayvancılık yatırımı yaparken dikkat etmeniz gerekenler hakkında bilgi vermeye çalışacağız.

Bu konuda hiç bilgisi olmayan çok sayıda yatırımcı bu alana doğru yönelmiş durumdadır. Sizde onlardan birisi olabilirsiniz. İlk olarak yapmanız gereken bir fizibilite çalışması yapmaktır. Çalışmanızı gerektiği yaptıktan sonra Ar-ge işlemlerini önem vermeniz gerekiyor. Bu kuracağınız tesisin ne kadar büyük olacağına göre farklılık gösterebilir. Ar-ge geleneksel yöntemler ile hayvancılık yapmak isteyenlere nazaran daha verimli olmasına yardımcı oluyor. Bu konuda gerekli çalışmaları yaptığınızı düşünüyorsanız size ikinci olarak tavsiyemiz büyük baş mı yoksa küçük baş hayvancılık işimi yapacağınıza karar vermeniz gerekiyor.

hayvancılık yatırımı nasıl yapılır 2

Millet olarak ikisinin etinin de ürünlerini seviyor ve afiyetle tüketiyoruz. İkisinin bir alanda olması işinizi sekteye uğratabilir. Ya da ikisini de yapmak istiyorsanız ön araştırmanızı ona göre yapmanızda fayda var. Yapacağınız işte hayvan sayısının çok olmasına değil verdikleri ürünlerin kaliteli olmasına dikkat etmeniz çok önemlidir. Eğer büyük bir tesis kuracaksanız farklı bir ırk yetiştirmek için faaliyetler yapmayı ihmal etmeyin.

Küçük baş hayvancılık yapacaksanız özellikle süt verimine çok dikkat etmelisiniz. Küçükbaş hayvanınızın yıllık vereceği süt miktarının 700 litrenin üzerinde olmasına dikkat etmelisiniz. Günümüzde hayvancılık yapmak isteyenler büyükbaşta daha çok küçükbaş önem vermektedir. İşe başlamadan önce üreteceğiniz sütü nereye satacağınızı öğrenmelisiniz. İşi kuralım onu nasıl olsa hallederiz düşüncesi ile hareket etmek zararınıza olabilir. Bu şekilde yatırım yapacaklar kısa sürede geri dönüş beklentisi olmamalıdır. Bu konuda yatırımın geri dönüş süresi 7 ile 10 yıl arasında değişmektedir. Eğer kaliteli bir şekilde iş yaparsanız bur süre sonunda işiniz kendiliğinden işlemeye devam edecektir.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 2]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉