• PAYLAŞ

Konut Hesabı Açarak Nasıl Devlet Katkısı Alırsınız?

  • 05/11/2016 - 17:46
  • 0 Yorum
  • 799 görüntüleme

Konut Hesabı Açarak Nasıl Devlet Katkısı Alırsınız?

Ekonomiyi canlı tutmak ve büyümeyi sürdürmek isteyen devlet tarafından konut almak isteyenlere bankada açacakları konut hesapları için destek sözü verildi. Bu haberin duyulması ile bütçelerine az da olsa ev almak için katkı sağlayacağını düşünen insanlar soluğu bankalarda aldı ve işin gerçek yüzünü görmek istediler. Bu yazımızda sizlere konut hesabı nasıl açılır, konut hesabı nedir, konut hesabından nasıl yararlanılır sorularının cevaplarını vermeye çalışacağız.

konut-hesabi-1

Eğer sizin de hayallerinizin arasında ev almak varsa bu makaleyi çok dikkatli bir şekilde okumanızı öneriyoruz. Çünkü sınırlı bir miktarda olsa alacağınız destek belki de açığınızı kapatacak ve ev sahibi olmanıza yardım edecektir.

Konut Hesabı Nedir?

Temelde bankalarda açılacak mevduat hesabı olduğunu söyleyebiliriz. Adına konut hesabı denilmesinin nedeniyse gerekli şartları sağladığınızda yüzde 20’ye kadar devlet katkısı alabilecek olmanızdır. Bu şartı ise  3 yıl boyunca hiçbir şekilde dokunulmadan o hesabı konut almak için düzenli olarak para aktarımının yapılması gerekiyor. Bu sürenin sonunda size yüzde 20 destek sağlanıyor. 2016 yılı içinde yapılan açıklamadan en az 250 TL maksimum 2500 TL aylık olarak para yatırılabiliyor. Ödemeleri aylık yapabileceğiniz gibi üç aylıkta yapabiliyorsunuz. Bir kereye mahsus olmak üzere 31.000 TL yatırabiliyorsunuz.

Konut Hesabı Nasıl Açılır?

Bu iş kafanıza yattı ve konut hesabı açtırmaya karar verdiniz. Yapmanız gereken işlem düzenli olarak çalıştığınız bir bankaya giderek bu istediğinizi onlara söylemek olacaktır. Bunun için özel araştırma yapmanızı tavsiye edebiliriz. Çünkü bazı bankalar konut hesabı açmak isteyenlere özel avantajlar sunuyor. Bu bankaların başında Ziraat, İş ve Yapı Kredi bankaları geliyor. Konut hesabı ayrıntıları hesabı açacağınız bankadan size detaylı olarak verilecektir. Bu hesapları günümüzde sıklıkla kullanılan mobil yada internet bankacılığını kullanarak açamazsınız. Tek yolu bankaya giderek hesap açtırmak olacaktır.

Konut Hesabı Açtırmak ve Devlet Katkısı Almak için gerekli şartlar nelerdir?

Bu hesaptan ve avantajlarından sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan insanlar yararlanabilir. Diğer bir şartsa konut hesabı açtıracak kişinin kesinlikle kendi üzerine bir eve sahip olmaması gerekiyor.2015 yılında çıkan bu yasanın ardındansa herhangi bir tapu sahibi olmayan kişiler hesabı açabilecek ve avantajlarından yararlanabileceklerdir. Bir diğer şart 18 yaşından büyük olmanız gerekiyor. Eğer 18 yaşından küçük olmanıza rağmen konut hesabı açtırmak istiyorsanız vasinizden yardım almalısınız. Sadece Türk Lirası cinsinden hesap açılabiliyor. Altın yada döviz hesabı açılamıyor. Hesap tek bir kişi adına açılmalıdır. Ortak hesap açılamaz.

konut-hesabi-2

Konut Hesabı Ödeme Planı Nasıl Olur?

Bu hesabın en önemli detayı üç yıl boyunca düzenli olarak hesabınıza para yatırmaktır. Minimum ödeme yapılması gereken tutar 250 TL olup maksimum ödenebilecek tutar 2500 TL’dir. Konut hesabı devlet yardımı almak isteyenler düzenli olarak bunu yatırmaları gerekiyor. Aylık ödeme planına sadık olabileceğiniz gibi isterseniz üç ay ara ile de ödeme yapabilirsiniz. 250 TL*3=750 TL aylık ödeme yapabilirsiniz. Açılışa özel olarak bir sefer 31.674 TL’ye kadar toplu para yatırabilirsiniz.

Konut Hesabı Destek Başvurusu nasıl yapılır?

Konut hesabınızı açtınız ve üç yıl düzenli olarak parayı hesabınıza yatırdınız. 3 yılında sonunda evi aldıktan sonra tapunuz ile birlikte hesabınızın bulunduğu bankaya giderek devlet desteğinden yararlanabilirsiniz. Bir birikim hesabı gibi dursa da hesaptan destek almak için mutlaka konut almanız gerekiyor. 10 gün içerisinde tüm işlemler tamamlanıyor ve hesaba yatırdığınız tutara göre hesaplanarak gerekli tutar bankada ki hesabınıza yatırılıyor. 3 yıl için yüzde 15, 4-5 yıl için yüzde 18 ve 5 yıl için yüzde 20 devlet desteği sağlanıyor.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉