• PAYLAŞ

Saç Bakım Yağları Nelerdir?

  • 24/01/2017 - 13:39
  • 0 Yorum
  • 920 görüntüleme

Saç Bakım Yağları Nelerdir?

Kadın, erkek herkes için saçın bakımlı, canlı, gür görünmesi büyük önem taşır. Zira saçlar bireylerin en önemli, en doğal aksesuarıdır. Psikolojik,  sıkıntılar, ruhsal sorunlar, stresli iş ve ev yaşantısı, kimyasal içerikli olan şampuanlar ve ilerleyen yaş saçları cansızlaştırır, kırar, dökülmesine neden olur ve sağlıklı uzamasını engeller. Saçlarla ilgili yaşanan sorunlarda öncelik olarak bir cilt doktoruna gidip gerekli olan test ve muayenelerden geçip bir hastalık olup olmadığını öğrenmek gereklidir. Sonuç olarak ilaç tedavisi gerektiren bir hastalığınız bulunmuyorsa saç sorunumuzun çözümü aktarda veya mutfağımızdadır. Bu açıdan saçın istediğiniz form ve uzunluğa ulaşabilmesi için doğal yağlara başvurmakta son derece fayda vardır. Bu yazımızda saç bakım yağları ve kullanım şekilleriyle ilgili yaptığımız araştırmaları sizlere aktaracağız.

Zeytinyağı

Zeytinyağı, yemeklerle birlikte tüketildiği zaman ve masaj yapılarak saç derisine sürüldüğünde kesin olarak saç derisini beslemektedir. Zeytinyağı Omega 3 açısından son derece zengin olduğu için saçın derisini besler, canlandırır, saç tellerinin güçlenmesi, parlak ve canlı olmasını sağlar. Saç bakımı için kullanılabilen yağlarla veya yumurta ile karıştırıldığı zaman saç bakım maskesi olarak da uygulanabilen zeytinyağı, saçın ihtiyaç duyduğu besinleri içerir. Örnek olarak; 2 yumurta ve 5 yemek kaşığı kadar saf zeytinyağı çırpılıp saç derisine masaj yardımı ile yedirilir. Saç üzerine bir bone geçirilip yaklaşık olarak bir saat kadar bekletildikten sonra yıkanabilir. Bu önerdiğimiz bakım maskesini haftada bir kez uygulanması ile sağlıklı, gür ve uzun olan saçlara sahip olabilirsiniz.

Jojoba yağı

Jojoba yağının en önemli etkenleri arasında doymamış yağ oranı % 98’dir, bu nedenle saç derisine ve saça oldukça hızlı nüfus eder. Saç derisi üzerine jojoba yağı ile masaj yapıldığı zaman derideki kan dolaşımı hızlanır, bakteri kaynaklı olan sorunlar giderilir. Bu açıdan jojoba yağıyla masaj yapıldığı zaman saç derisinde sedef veya egzama gibi cilt sorunları gözlenmez. Jojoba yağı aynı zaman da zengin bir protein kaynağı olduğu için deriyi beslemesi, yeni saç oluşumunu ve aynı zamanda hücre yenilenmesini de desteklemektedir. Bu özelliklerinin yanı sıra jojoba yağı A, B1, B2, B6 ve E vitaminleri açısından oldukça çok zengin olmasından dolayı her tür saç probleminde iyileştirici rol oynamaktadır. Jojoba yağı kullanarak saç bakımı yapmanız için parmaklarımızı jojoba yağına batırdıktan sonra kafa derisinin tamamına masaj yapıyorsunuz ve ardından geri kalan yağı tüm saç tellerine yedirmenizden sonraki aşamada bu şekilde yaklaşık olarak yarım saat bekletip yıkıyorsunuz.

Argan yağı

Saç bakımı konusunda çok uzun yıllardan beri kullanılmakta olan argan yağı, saçınızın hem beslenmesi hem de daha kolay şekil alması adına oldukça önemlidir. Argan yağı; saç tellerini beslemesi ve aynı zaman da güçlendirdiği için düzenli olarak argan yağı kullanılarak bakım yapıldığında saçların kırılıp yıpranması önlenebilir. Özellikle saçın kabarmasından yada elektriklenmesinden şikayet edenler, saçlarını şekillendirmeye başlamadan önce bir miktar argan yağı püskürtmeli veya sürülmesi gerekir.

Ardıç yağı

Ardıç yağı, tamamen uçucu bir yağdır ve diterpenler, taninler, kateşin,  monosakkaritler, flavonoidler, oligomerikproantosiyanidinler açısından oldukça zengindir. Argan yağı; saç derisindeki egzama, mantar, kaşıntı, sedef gibi hastalıkları ve deformasyonları gidermekte son derece etkili olan bir bitkisel yağdır. Saçları diplerden ve tellerden besleyen ardıç yağını zeytinyağı, badem veya  jojoba yağı yağıyla birlikte kullanmak çok daha faydalı olur.

Çam terebentin yağı

Saç dökülmesinin önüne geçmek ve saçın hızlı uzamasını sağlamak adına kullanılmaktadır. Çam terebentin yağı düzenli olarak kullanıldığında saçların güçlü ve parlak görünmesini sağlamasının yanı sıra saç tellerinin beslenip kalınlaşmasını da sağlamaktadır. Cilt sağlığına katkıları bilinmesi ve ciltteki zararlı oluşumları önlemesi ile beraber çam terebentin yağı saç derisindeki kepek yada deri dökülmesi gibi deformasyonları da tedavi etmektedir. Tüm bunlara özelliklere ek olarak çam terebentin yağını kullandığınız şampuana ekleyerek, şampuanın içeriğinde bulunan kimyasalların saçlara ve saç derisine zarar vermesi engellenmiş olur. Bu açıdan orta boy bir kutu şampuanın içerisine 15-20 damla çam terebentin yağı damlattıktan sonra, iyice çalkalamak doğru bir saç bakımı uygulaması olacaktır.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉