• PAYLAŞ

Sedef Hastalığı (Psöriazis) Tedavisi Nelerdir?

  • 11/09/2016 - 18:40
  • 0 Yorum
  • 842 görüntüleme

Günümüzde tıbbında, psöriazis ile ilgili olan bilgiler her zamankinden çok daha fazla olduğunu söylemek mümkün. Psöriazis immün sistemin yani bir savunma sistemi hastalığıdır. İmmün sisteminin vücudunuzu koruma yolları arasında en temeline baktığınız da inflamasyon bulunur yani tehdit altında olan vücut bölgesinde kan ve immün sistem hücrelerinin artışını sağlamak. İnflamasyon genel olarak dokularda oluşan hasara karşı oluşan yanıttır ve doku iyileştiğinde kendi kendini baskılar.

Psöriazise yol açan nedenler nelerdir?

Günümüzde maalesef ki bu net olarak bilinmemektedir. Bunun yan sıra, konu üzerinde araştırmacılar, savunma sisteminizin deri hücrelerinin büyüme döngüsünü oldukça hızlandıran hatalı sinyaller göndererek oluştuğuna inanmaktadırlar. inflamasyon, deri lezyonlarının gelişmesiyle sonuçlanmaktadır.

Kimler psöriazis olur?

Erkek yada kadınları, sosyoekonomik grupta bulunan insanları benzer oranlarda etkileyebilir. Herhangi bir yaş aralığında ortaya çıkabildiği gibi, başlangıcı en fazla 15 ile 20 yaşlarında olur. Bu oranı gözlemlediğiniz 55 ile 60 yaşlarında ikinci fakat daha hafif bir artış gösterir. Çok erken yaşta başlangıcı görülen hastalarda üzerinde, daha yaygın ve tekrarlayan psöriazis gözlemlenmektedir.

Psöriazisin semptomları nelerdir?

Psöriazisin bazı semptomları aşağıda yer almaktadır. Bu semptomlardan herhangi birisinin görülmesi durumunda hekime başvurulmalıdır.

-Keskin görünümlü sınırlara sahip yamalar şeklinde cilt lezyonları

-Vücutta farklı bölgelerde kızarıklık

-Kaybolan ve daha sonra tekrar ortaya çıkan bir veya birkaç pullu yama

-Vücudun iki tarafında aynı yada benzer şekilde ortaya çıkan lezyonlar

-Lezyonların ortaya çıktığı bölgelerde cilt hasarı

-El veya ayak tırnaklarında çukurcuklar oluşması

İmmün türü hastalıkların birçoğu gibi, psöriazis de maalesef ki yaşam boyu süren bir durumdur.

Stresinizi tetikleyen şeylerin bir listesini tutmalısınız

sedef-hastaligi-tedavisi-nelerdir-1

Sağlıklı yaşam

-Düzenli olarak egzersiz yapmalısınız ve ihtiyacınız olduğu kadar mutlaka dinlenin. Egzersiz ve istirahat etmeniz sağlığınızı korumanıza ve aynı zaman da stresinizi azaltmaya yardım eder.

-Sağlıklı bir beslenmeye özen gösterin ve fazla alkolden kaçınmalısınız. Kronik hastalıklarda en önemli detay yaşam boyu sağlıklı bir diyetle beslenmektir.

-İdeal olan vücut ağırlığınızı korumaya çalışın.

-Stresten mutlaka kaçının.

-Stresinizi tetikleyen, yerler veya kişiler, olayları tam olarak belirlemeli bir liste tutmalısınız. Tetikleyici olan durumları anlamak sizi güçlendirebilir ve psoriazisinizi çok daha tedavi edilebilir bir duruma getirir.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉