• PAYLAŞ

Sıfır Faizli Destek İçin KOSGEB’e Kayıt Nasıl Olunur ?

  • 26/01/2017 - 13:17
  • 0 Yorum
  • 793 görüntüleme

Sıfır Faizli Destek İçin KOSGEB’e Kayıt Nasıl Olunur ?

Aklınızda bulunan parlak fikirlerinizi finansman temini olmadığında dolayı tozlu raflara kaldırmayın! KOSGEB’in başvuranlara verdiği 0 faizli uygun ödeme koşullarına sahip kredilerle sayesinde siz de projenizi kolaylıkla hayata geçirebilirsiniz. Birbirinden avantajlı olan KOSGEB desteklerinden faydalanmak için öncelik olarak KOSGEB veri tabanına kayıt olmanız gerekli. Bu yazımızda KOSGEB veri tabanına nasıl kayıt olunur ? KOSGEB kayıt ekranındaki terimlerin anlamı nelerdir ? Gibi aklınıza takılan soruların cevaplarını aktaracağız.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Başkanlığı kısaltılmış olan adı KOSGEB’ in sağladığı tatminkar finansal desteklerle ile işletmelerin gelişmelerine imkan tanıyor. İşletmelere verilen desteklerden faydalanmak adına öncelik olarak KOSGEB sistemine üye olunması gerekli.

İlk olarak BURADAN siteme giriş yapın. Giriş yapmanızın ardından KOSGEB’e sistemine İlk Kayıt seçeneğini tıklayın.

Açılan sekmeden işletme adı kısmını dolduruyoruz. Bu sekmede işletme türlerini ne olduğunu bilerek bilinçli olarak işlem yapmak gerekiyor. Başvuru hoş görünsün diye LTD. ŞTİ, A.Ş gibi ifadeleri kesinlikle yazmamalısınız. Bu tipte olan şirketler sermaye şirketi olarak adlandırılmakta olup detayı, sorumluluğu, açılması ve kapatılması son derece meşakkatlidir. Bireysel bir girişimciyseniz ve ortaklarınız yoksa Şahıs Şirketi kurmanızı tavsiye ederiz.

İşetme statüsü kısmını doldururken yukarıda ifade ettiğimiz hususları göz önünde bulundurarak seçmeye dikkat edin.

Bu sekmede mükellef olduğumuz vergi dairesini seçmelisiniz. Eğer bir ilçede faaliyet halindeyseniz vergi mükellefiyetiniz ilçe vergi dairesineyse öncelik olarak bağlı bulunduğunuz ili seçmeniz gerekli.

Bu sekmede Vergi numaranızı girmelisiniz. Yeni yapılan düzenlemeyle TC Kimlik numarası aynı zamanda vergi numarası yerine de geçtiğinden dolayı kimlik numaranızı da yazabilirsiniz.

Yetkili kişi sekmesine isim ve soy isminizi girmelisiniz.

SSK İşyeri Sicil Numarası kısmı kafanızı biraz karıştırabilir. Bu sekmeye BAĞ-KUR numaranızı da yazabilirsiniz. Bu sekme ile ilgili sıkıntı yaşıyorsanız 444 1 567 çağrı merkezini arayarak gerekli olan yardımı alabilirsiniz.

Bu sekmede işletmemizi kurulduğunuz tarihi girin.

Bu sekmeye Esnaf sicil numaranızı ve işletmenizin bulunduğu yeri girmelisiniz.

Bu aşamada bağlı olduğunuz meslek kuruluşunuzu seçmeniz gerekiyor.

Başvuru sırasında en çok kafaların karıştırdığı kısımlardan bir tanesi NACE kodu alanıdır. NACE tam olarak işletmenizin hangi alanda uğraştığını sembolize eden bir koddur. Örnek olarak bir yazılım şirketiyseniz NACE kodunuzun tanımı tam olarak Bilgi ve İletişimdir. Arama yapılmasına imkan veren form sayfası uygun kodu bulmanızı sağlayacaktır.

Bu aşamada iletişim bilgilerinizi girmeniz gerekiyor Güncel ve doğru olmasına mutlaka dikkat etmelisiniz.

Kayıt esnasında verdiğiniz bilgilerin tam olarak doğru olduğuna dair onay vermelisiniz  ve Kaydet sekmesine basarak kaydı sonlandırıyoruz. Yapacağınız kayıt işlemimizin internet ayağı son bulmuş oluyor ve ardından Birim Seçimi ekranı üzerinden irtibat kuracağımız büroyu seçmeniz gerekli olacak.

Kullanıcı adı ve şifrenizi not almanızdan sonrasında artık kobi beyannamenizi doldurmaya başlayabilirsiniz yapmanız gereken işlemlerin tamamlamış bulunuyorsunuz.

 

 

 

 

 

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉