• PAYLAŞ

Uykuda Horlama Nasıl Önlenir ?

  • 04/08/2016 - 23:33
  • 0 Yorum
  • 952 görüntüleme

Birçok bireyin oldukça sağlıklı olduğu halde geceleri uyku halindeyken horlama problemi vardır. Aslında horlama bir çok sağlık problemine dayalı olarak ortaya çıksa da genel olarak bakıldığı zaman gün içerisindeki yorgunluk dahil, uyku pozisyonunuza kadar horlamaya etken olabiliyor. Horlamanın asıl nedenini tespit edemediğiniz durumlarda çözülmesi oldukça zor bir problem doğal yollarda horlama sorununu çözüm bulamadığınızda mutlaka bir doktora başvurmanızı öneririz. Uykuda horlama bazı sağlık problemlerinin de habercisi olabilir.

uykuda-horlama-nasıl-onlenir

Geceleri uyku halinde horlamak istemediğiniz halde buna engel olamıyorsanız  ve bu yüzden kendinizi oldukça rahatsız hissediyorsanız, belirli yöntemleri denemiz gerekmekte. Geceleri uyku halinde horlamak istem dışı gerçekleşen bir durumdur. Uyku halinde horlamalara neden olabilecek bazı durumları sizler için derledik.

– Geceleri uyurken sırtüstü pozisyonda yatmak dilinizin boğaz arka duvarına ve aynı zaman da damağınıza baskı yapmasına neden olur bu durum da  horlama sesini çıkarmanızı sağlar. Bu nedenden dolayı eğer imkanınız varsa mümkün olduğunca yan yatmaya çalışın.

– Horlama sorunu için mutlaka formunuzu koruyun. Fiziğinize göre ideal kilonuzun üzerine çıkmamaya gayret gösterin.  Fazla kilo horlama sorununa neden olan en önemli etkenler arasındadır. Fazla olan kilolarınız uyku halinde boynunuza olduğundan fazla ağırlık yüklenmesine sebep olur. Bu yüklemede nefes alışınızı engeller. Rahat nefes alamadığınız için horlama meydana gelir.

– Alkolden kullanımı horlamada son derece etkilidir, alkol boğaz kasların da zedelenmeye neden olduğundan dolayı horlamaya sebebiyet verir.

– Düzenli uyumaya gayret gösterin, düzensiz veya kötü uyku alışkanlıkları horlamayı tetikler.

– Uyurken burun tıkanıklığına dikkat edin, burun tıkanıklığı bir sağlık problemi olabileceği gibi normal ortamlarda da burun tıkanabilir bu durum horlamaya neden olur

– Yastığınıza özen gösterin eğer aynı yastık üzerinde uyuyorsanız, yastığın sertliğinden veya yumuşaklığından, yüksek oluşundan horlamanız olası bir durum. Yastığınız içerisinde ve hatta yatağınızda bulunan toz  horlamaya neden olabilir.

– Gün içerisinde bol bol su tüketmeye gayret gösterin. Vücudunuz susuz kaldığı zamanlarda burun ve yumuşak damağınızdaki salgılar oldukça azalır. Bu salgıların azalması horlamanız için gerekli ortamı oluşturur.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ
ETİKETLER :


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉