• PAYLAŞ

WhatsApp Hesabı Nasıl Silinir ?

  • 04/08/2016 - 23:49
  • 0 Yorum
  • 380 görüntüleme

Sosyal mesajlaşma uygulamaları arasında popülerliğini koruyan WhatsApp ücretsiz olarak kullanılıyor. Kullanıcılar tarafından yapılan konuşmalar ve mesajlar kullandıkları internet veri paketi üzerinden operatörleri tarafından ücretlendiriliyor. WhatsApp uygulamasında kullanıcılar hesap açarken kullandıkları mobil hatlarının numaraları üzerinden kayıt yapılmaktadır. Uygulama üzerinde gerçekleştirilen bu kayıt işleminden sonra cihazlarında bulunan rehber otomatik olarak uygulama içerisine kopyalanarak rehberlerinde bulunan kayıtlı olan kişilerle otomatik olarak irtibat kurmaya başlayabiliyor. WhatsApp üzerinden yapılacak olan tüm mesajlaşmalarda sadece internet bağlantısı kullanılmakta. WhatsApp uygulamasını belli bir zaman sonra kullanmak istemeyen veya hesabını kaldırmak isteyen kullanıcıların, cihazlarından sadece uygulamayı kaldırması yeterli olmuyor. WhatsApp uygulaması üzerinden hesabını tamamen silinmesi gerekmekte.

whatsaap-hesabı-nasıl-silinir

WhatsApp uygulamasında bulunan hesabınızı tamamen silmek için ilk yapmanız gereken, uygulamayı açarak ara yüzün sağ üst köşesinde yer alan ayarlar sekmesini açmanız gerekiyor. Ayarlar sekmesi açıldığında seçenekler arasında ise Hesap sekmesi bulunuyor.

whatsaap-hesabı-nasıl-silinir

Hesap sekmesine tıkladığınızda seçenekler açılacaktır bu sekmeler, hesabınız için yapacağınız ayarlara olanak sağladığı gibi seçenekler arasında bulunan Hesabımı sil sekmesi aynı sıralarda yer almaktadır. WhatsApp uygulamasında bulunan hesabımızı silmek için Hesabımı sil sekmesine tıklıyoruz.

whatsaap-hesabı-nasıl-silinir

Hesabımı sil sekmesine tıkladığınız da kullanıcıların hesabını silebilmesi için hesabın bağlı olduğu telefon numarasını açılan ekran üzerinden girmeleri gerekmekte. Bulunan boş olan alana telefon numaranızı doğru olarak  girdikten sonra hemen alt kısımda bulunan Hesabımı sil sekmesine tıklıyoruz.

whatsaap-hesabı-nasıl-silinir

Yaptığımız bu işlemler tamalandıktan sonra WhatsApp uygulaması üzerinde bulunan hesabınız tamamen silinmiş oluyor. Bu aşamadan sonra uygulama üzerinden mesaj yollayamaz, alamaz ve konuşma yapamazsınız. WhatsApp uygulamasını kullanmaya yeniden karar verirseniz tekrardan indirip sıfırdan hesap oluşturmanız gerekmekte.

[Toplam:0    Ortalama:0/5]
  • PAYLAŞ
ETİKETLER :


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉