• PAYLAŞ

WordPress’te Link Yapısı Nasıl Olur ?

  • 15/12/2016 - 21:26
  • 0 Yorum
  • 773 görüntüleme

WordPress’te Link Yapısı Nasıl Olur ?

WordPress üzerinde linkler ve aynı zaman da site haritalarının nasıl olması gerektiği yeni başlayanlar için oldukça büyük bir soru işaretidir. Bu yazımızda küçük detaylar ile WordPress için kullanılacak olan önemli bilgileri sizlere aktaracağız.

Linkler Anlaşılır Olmalı 

WordPress kurulumundan sonra site linklerinde farklı yapılar kullanılabilir. Sitenizin linkinin yanında bulunan p=192a893b829c şeklinde olan sayfalar ziyaretçileriniz için iyi olduğu söylenemez. Bu sebeple URL kontrolü yapılmalı ve mutlaka düzenlenmelidir. Karışık olan tanımlamalar yerine yazı başlığınızın link olarak yer alması sizin için en ideal seçim olacaktır.


Site Haritası Çıkartılmalı

Google Webmasters gibi araçların kullanılması ve sitenizin iyi bir şekilde index alması adına site haritasını oluşturmanız gerekecektir. Bunu yapmanız için sizlere verdiğimiz BU BAĞLANTI üzerinden Google XML Sitemap  eklentisini de kullanmanız son derece faydalı olacaktır. Eklentiyi kurmanız ile birlikte site haritanız doğrudan hazır olacak. Haritalarınızı oluşturmanızdan sonra ise istediğiniz sistem üzerinde bu haritaların tanımlamasını yapabilirsiniz.

Linkler Daima Kontrol Edilmeli

Google yaptığı açıklamalarda özellikle İngilizce olarak hazırlanan içeriklerde sık sık tekrarlanan kelimelerin olumsuzluk yaratacağı belirtilir. Türkçe içerikler için  de ve, ya da, veya gibi bağlaçların sıkça kullanılması ve bu kelimelere linklerde yer verilmesi istenmiyor. Bu sebeple site başlık ve linkleri oluştururken, bu konuda son derece dikkatli olmanız gerekli.

Başlık Hiyerarşisine Mutlaka Dikkat Edilmeli

Yazı içeriğinde başlıkların önemine ve yazının akışına göre kategorilendirilmeli. Örnek olarak Ana başlıklar H1 ile bir alt başlıklar H2 ile ve ara başlıklar  H3 gibi başlıklar altında tanımlanabilir. Bu hazırladığınız yazınızı daha anlamlı kılacağı gibi okuyucu açısından yazının sınıflandırılmasın iyi yapılmasına olanak sağlar. İçerikleri oluşturma sırasında mutlaka başlıkları kullanmanız gerekiyor. Zira salt uzun olan yazılar, karışık görülecek ve aynı zaman da kullanıcıların da okumasını oldukça zorlaştıracaktır.

Kategori Ve Etiket Yapısı İyi Kurulmalı

Çok etiket veya kategori kullanmak. Bu çoğu yöneticinin yaptığı büyük hataların en başında gelmektedir. Kategori konusunda mutlaka sitenizin içeriklerini kapsayacak olan minimum kategori sayısını tutturmanız gereklidir. Etiket kullanımında daha seçici ve dikkatli olmalısınız. Yazınızın ana odak kelimelerini baz alarak 2 ila 3 tane etikete içerik içerisinde yer vermeniz yeterli. Kategori konusunda ise 5 farklı kategorinin yer alması uygun olacaktır. Bu karışık olmasını azaltacağı gibi ilgili olan kategorilerin daha dolu olmasına imkan verir. Kendinizi  fazla kategorilere bölerek, zayıf içerikler oluşturmanız yerine belirli kategorilere yönelik olarak sitenizi rehber haline getirmeniz Google adına daha tercih edilebilir bir site konumuna gelmenizi sağlayacaktır.

Siteniz üzerinde bu tür başlangıç detaylarına dikkat etmeniz size olumlu bir  başlangıç sağlayacaktır. Bu sayede temelinizin sağlam olacağı gibi bunun üzerine kurgulayacağınız site içi ve site dışı seo işlemlerinde oldukça hızlı başarıya ulaşmanızı sağlayacaktır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉