Yirmi Yaş Dişleri Nedir ve Uygulanması Gereken Tedaviler Nelerdir?
- 09/09/2016 - 19:00
- 0 Yorum
- 888 görüntüleme
Beslenme alışkanlıklarınızın değişmesi ile beraber çene yapısı giderek küçüldüğünden, 20 yaş dişler çıkarken ağız içerisinde kendilerine yer bulmakta oldukça zorlanıyor. 20 yaş dişleri aslında bilinenin tam aksine herhangi bir yaşta içerisinde çıkabildiği gibi, çene kemiğinin içine gömülü olduğu zamanlarda enfeksiyonlar yada yüzde şişmeler meydana getiriyor.
20 yaş dişleri için en uygun zaman 18 ve 30 yaşları arasıdır. 20 yaş dişlerinin önünde bulunan ikinci büyük azı dişleri 11 ve 13 yaşları arasında ağızda görüldükten sonra, dişlerin sürmesini sağlamak için yeterli olarak çene kemiği mesafesi bulunuyorsa 20 yaş dişleri çıkabiliyor. Bu durum tamamen çene yada dişin gelişmesi ile ilgili olabiliyor. Diş arkında ki bulunan yer darlığı dişin çıkabilmesine; diş eti, kemik yada komşu diş engeli mani olmasına neden oluyor.
20 YAŞ DİŞ PROBLEMLERİ NEDEN OLUŞUYOR?
Dişin yarısı çıkmış ve yarısı çene kemiğinde gömülü olduğu zaman, çıkmış olan tarafın etrafında bulunan diş eti ile arasında diş eti cebi oluşuyor. Bu oluşan diş eti cebi, yediğimiz besinlerin ve bakterilerin birikimi için oldukça müsait bir boşluk oluşturuyor. Bakterilerin bu boşlukta kolayca çoğalmasına dayalı olarak enfeksiyonlar ve yüzde şişmeler meydana geliyor.
20 YAŞ DİŞLERİ HANGİ DURUMLARDA ÇEKİLMELİ?
6 ay yada 1 sene gibi zaman aralıklarında sürekli olarak tekrarlayan, diş eti yada çene iltihaplanmalarında, ileri derecede olan çürüme durumlarında ve üst çenede bulunan 20 yaş dişlerinin çıkıp, alt çenede 20 yaş dişlerinin çıkmaması haline bağlı olarak dişlerde ortaya çıkan uzamalarda dişin çekilmesinde fayda vardır. Çekilmedikleri durumunda ağızda, diş kaynaklı olan kist yada tümörler meydana gelebiliyor.
20 YAŞ DİŞLERİNDE HANGİ DURUMLARDA AMELİYAT GEREKLİDİR?
20 ‘lik dişin tam çıkmadığı yada çene içerisinde gömülü olarak kaldığı durumlarda genel olarak ameliyat uygulanır.
YORUM GÖNDER