• PAYLAŞ

YouTube Kazançlarına Vergi

  • 28/06/2016 - 18:02
  • 0 Yorum
  • 912 görüntüleme

Maliye Bakanlığı’nın uzun süredir konuşulan ve gündeminde olan sosyal ağ devi Online Video paylaşım platformu Youtube üzerinden yayınlanan videolardan elde edilen kazançlara vergi koyma tekrar dillendirmeye başlandı. Türkiye’de hiç ofisi bulunmayan Youtube’nin  mutlaka ofis açması gerektiğini söyleyen Maliye Bakanlığı, Youtube’ dan elde edilen kazançların kesinlikle vergilerinin verilmesi gerektiğini altını kalın çizgilerle çizdi.

images

Youtube’ da bulunan bütün hesapları denetim altına alan Maliye Bakanlığı, yayınladığı videolardan kazanç sağladığı tespit ettiği kişilerden vergi almaya başladı. Vergilerden haberi olan kullanıcıların  vergi ödememek için  hesaplarını KKTC’ye üzerine aktardığı bilgisine ulaşan Maliye Bakanlığı, yeni yaptırımlar hazırlayarak uygulayacaklarını söyledi.

İnternetten kullanımının yaygınlaşması internet üzerinden izlenen videoların da  her geçen yıl katlanarak artmaya devam etmesine neden oluyor. İzlenen videoların ve bu paylaşımlara artan abone sayısının miktarının arttığını gözlemleyen firmalar yayımlanan videoların içerisine, sayısız reklam veriyor ve videoyu yükleyen kişiler ya da kurum bu reklamlardan oldukça iyi gelir elde ediyor. Türkiye’de Youtube kanalından en fazla abonesi olan ve çok izlenen videolar şu şekilde sıralanıyor;  Burak Oyunda, Cem Yılmaz, Niloya, Nefis Yemek Tarifleri, MuratabiGF, LeHamam, Leafl ookRS, LeHamam, Ruhi Çenet Videoları, Sebi Bebi, Webtekno gibi kullanıcılar olarak liste devam ediyor.

Ülkemiz de toplamda 10 milyon 500 bin 400 abone sayısına sahip olan sosyal ağ devi  Youtube’da, görüntülenme sayısı ise 2 milyar 200 milyonu geçiyor. Bu konuda araştırma yapan sitelerin verilerine göre ülkemiz de  yayın yapan en iyi 10 kanalın ortalama yıllık kazançları 2 milyon 500 bin dolar civarında. Kazancı Türk Lirasına çevirdiğiniz de 7 milyon 250 bin lira gibi ciddi rakamlara ulaşıyor. Maliye Bakanlığı’nın da tam olarak bu gelirlerden gelir vergisi tahsil etmek üzere çalışma başlatmış durum da ve kararlı görünüyor.  Video paylaşımı yapılan sitelerine yönelen her türlü girişimci ve kanal sahipleri, bir  iş kolu olarak sahiplendiği kanallarına çeşitli alanlara hitap eden yenilerini ekleyerek bu alandaki faaliyetlerini hızlı bir şekilde büyütebiliyor

Maliye Bakanlığı’nın bu girişimi oldukça ses getirecek gibi gözükürken aynı zamanda YouTube ofis açma konusunda nasıl bir cevap verecek henüz kimse bilmiyor. Yakın bir zaman da bu konu ile ilgile daha detaylı bilgiler ulaşacakdır.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
  • PAYLAŞ
ETİKETLER :


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉