• PAYLAŞ

Yüksek Şeker Nasıl Düşürülür ?

  • 30/07/2016 - 13:45
  • 0 Yorum
  • 2786 görüntüleme

Yüksek şeker halk dilinde şeker hastalığı tıp dilinde diyabet olarak adlandırılır. Midenin arka kısmında bulunan pankreas kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olan hormonların salgılanmasında görevlidir. Bu hormonlar arasında en önemlilerinden birisi de insülin hormonudur. İnsülin hormonu, besinler yoluyla vücudumuza aldığımız şekerin hücrelere iletilmesini sağlar. Şeker, vücudumuzdaki hücrelerin en temel enerji kaynağıdır. İnsülinin hormonu yeteri kadar salgılanamadığı ya da salgılanan insülinin hormonunun yetersiz kalmasından dolayı vücuda alınan şeker hücrelere iletilemez ve kan içerisinde birikmeye başlar. Kan içerisinde fazla biriken şeker vücuda zarar vermeye başlar ve sonuç olarak şeker hastalığı ortaya çıkar. Şeker hastalığı kendi içerisinde iki türe ayrılır, kalıtsal olan Tip 1 ve Tip 2 ise çevresel faktörlerden kaynaklanır.

Şeker hastalığın da şekerin bir anda yükselmesi oldukça tehlikelidir; vücutta fazla biriken şeker zehir etkisi yaratır. Şeker hastalarında şekerin yükselmesi genel olarak belli başlı nedenlere dayanır. Şeker hastalarının tamamı özel olarak hazırlanan diyetle beslenmelidir; bu diyete tam olarak uyulmadığı takdirde ani şeker yükselmesi görülür. Yüksek miktarda şekeri bünyesinde bulunduran besinlerin tüketilmesi buna neden olur. Vücutta bulunan diğer hastalıklar da şekerin yükselmesine neden olur. Üzüntü ve stres şekeri yükselten nedenler arasında en  yaygın olanıdır. Hareketsizlik yanı sıra diyetlerine dikkat etmeyenlerde hastalık hızlı ilerleme gösterir

yuksek-seker-nasıl-dusurulur

Yüksek Şekeri Düşürmenin Yolları Nelerdir?

Şeker hastalığı bulunanların yüksek şeker ile baş etmelerinin en temel noktası takviye olarak alınan insülindir. Takviye olarak alınan insülin mutlaka doktor kontrolünde olmalıdır. İğne veya ağız yoluyla alınan ilaçlar vücuda insülin almak mümkündür. Vücuda alınacak insülin miktarı, sıklığı hastalığın durumuna bağlıdır. Vücuttaki şekeri dengede tutmanın en temel yoludur.

Hastaların şekeri düşürmesinin en önemli yollarından birisi de kesinlikle kişiye özel beslenme diyetine uymak olmalıdır. Bununla yanı sıra yüksek oranda şekeri bünyesinde bulunduran besinlerden mutlaka kaçınılmalıdır. Meyve gibi içerisinde faydalı şeker bulunduran besinler ise yemeklerden sonra değil mutlaka ara öğünlerde yenilmelidir. Genel olarak muz gibi şeker oranı yüksek olan meyveler tüketilmekten kaçınılmalıdır.

Hastaların yüksek şekeri düşürmek adına bitkisel tedavi uygulamalarında faydalanmaları mümkündür. Tarçın, keten tohumu,  maydanoz, karnabahar ve mısır püskülü gibi şekeri düşürme özelliği bulunan yiyecekler tüketilebilir. Bunun yanı sıra bir litre suyun içerisinde yedi sekiz adet kadar beyaz lahana yaprağının haşlanarak elde edilen suyunun tüketilmesi de yüksek şekeri düşürmede son derece etkilidir. Ancak hastaların bu tip doğal yöntemlere başvurmadan önce bir uzman doktordan onay almaları atlanmaması gereken bir detaydır.

Click to rate this post!
[Total: 17 Average: 1.8]
  • PAYLAŞ
ETİKETLER :


Böldüğüm için üzgünüm ama,


2 dk’dan daha fazla bir süredir sitemizdesiniz.Bir beğeniyi hakettiğimizi düşünüyoruz 😉